• Un nou studiu arată că munca remote nu afectează productivitatea.
  • Cercetătorii de la Texas A&M University School of Public Health au efectuat studiul.
  • La studiu au participat 264 de angajați ai unei companii de petrol și gaz din Houston.

Pandemia ne-a învățat să lucrăm dintr-un alt mediu decât cel de la birou. Munca de acasă te-a suprasolicitat de multe ori, dar ți-a dat și o stare de bine atunci când te-ai așezat în colțișorul tău de relaxare, alături de cafeaua preferată. Alex Țimpilea vorbește despre productivitatea în acest caz

„Productivitatea a fost poate chiar mai mare în contextul actual, obișnuit cu lucratul de acasă ca și mulți alți colegi și am observat că la birou pierzi mai mult timp cu pauzele de țigară, mersul la bucătărie, pe când acasă mai mănânci la birou, poți să fumezi și oriunde vrei că ești la tine acasă, ai mai puține pauze ca să zic așa, deci personal eu am fost mult mai productiv în ultimii doi ani”, a declarat Alex Țimpilea.

Oana este expert HR și susține că majoritatea candidaților preferă și varinta hibrid, în care angajații mai merg la birou din când în când, pentru a mai ieși din rutina de zi cu zi.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Într-adevăr, candidații își doresc noi oferte de angajare care să presupună 100% muncă remote. Evident că acest lucru nu este valabil pentru toți candidații și pentru toate situațiile, majoritatea candidaților fiind de acord cu variantă hibrid, acest lucru însemnând să vină la birou din când în când. O dată pe săptămână, o dată pe lună, de la caz la caz atunci când e nevoie”, a spus Oana Datki.