• Hartsfield-Jackson Atlanta International, care a deservit aproape 94 de milioane de călători anul trecut.
  • Aeroportul Heathrow din Londra are cele mai multe conexiuni internaționale.
  • Pasagerii apreciază cel mai mult aeroportul din Singapore.

Aeroportul Heathrow din Londra a fost desemnat cel mai bine conectat hub aerian din lume. Heathrow este și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa și din lume, scrie

Aeroportul Internațional Atlanta Hartsfield-Jackson rămâne cel mai aglomerat aeroport din lume, cu 5,2 milioane de locuri în septembrie 2023. Cu toate acestea, există trei aeroporturi internaționale care trec peste greutatea lor când vine vorba de gama lor bogată de zboruri de legătură în întreaga lume.

Londra Heathrow este pe locul 1, potrivit unui nou raport al companiei de date aviatice OAG, urmată de JFK din New York și Schiphol din Amsterdam. Până la urmă, orașele de talie mondială au nevoie de aeroporturi de talie mondială, iar primele cinci sunt completate de două megahub-uri asiatice: Kuala Lumpur International și Tokyo Haneda.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Care sunt aeroporturile preferate de pasageri

Unele aeroporturi se clasează cel mai înalt pentru volumul de pasageri, cum ar fi Hartsfield-Jackson Atlanta International, care a deservit aproape 94 de milioane de călători anul trecut. Alții excelează în satisfacția pasagerilor din America de Nord, cum ar fi cei din Detroit și Minneapolis, care au triumfat într-un nou studiu al lui J.D. Power. Câțiva sunt lideri în ceea ce privește inovația, cum ar fi aeroportul Changi din Singapore, care este pe cale să introducă autorizarea automată a imigrației, ceea ce înseamnă că pasagerii pot trece prin acesta fără pașaport

Singapore Changi este cunoscut ca unul dintre cele mai aglomerate noduri de pasageri din Asia de Sud-Est, Aeroportul Singapore Changi oferă, de asemenea, atracții unice, cum ar fi o sculptură în ploaie cinetică, un vivarium din pădure tropicală și o grădină cu nuferi, precum și o ofertă de vânzare cu amănuntul superbă.

Aeroportul Internațional Hamad este un complex premiat, cunoscut pentru unele dintre cele mai bune cumpărături la aeroport din lume, ferestre pop-up de lux și opțiuni de luat masa exemplare. A fost, de asemenea, descrisă ca fiind unul dintre cele mai luxoase și mai importante proiecte de aeroporturi din lume.

Tokyo Haneda poate fi cel mai aglomerat aeroport din Japonia, dar Aeroportul Internațional Tokyo Haneda este, de asemenea, unul dintre cele mai curate aeroporturi din lume și se află la doar 30 de minute cu mașina de oraș.

Citește și: