• În Sri Lanka poți să vezi elefanți, manguste, crocodili sau șacali pe insula Sigiryia Rock.
  • Capul Nord și Fiordu Geiranger sunt printre cele mai vizitate atracții din Norvegia.
  • În Uganda poți practica trekking safari în zonele locuite de gorile.
  • Panama are una dintre cele mai bogate faune și flore, cu junglă, vulcaniși două oceane.

Sri Lanka este una dintre cele mai bune țări pentru a călători singur pentru iubitorii de natură, poți vizita Sigiry-ia Rock, insula ceaiului, unde poți să vezi elefanți, manguste, crocodili sau șacali. Tot aici găsești și grădini zoologice impresionante, dar și vârfuri muntoase de escaladat, scrie The World Travel Guy.

Dacă te-ai săturat vara asta de vacanțe la plajă, cluburi, rochii elegante și tocuri, toamna ți-o poți rezerva pentru vacanțe în natură în care să te reconectezi cu tot ce e în jurul tău, poți face asta și la noi în țară, însă există și destinații dedicate acestui tip de vacanță.

Munții Apuseni îți oferă un spectacol unic, de la satele răsfirate, aerul curat și traseele montane spectaculoase la mâncarea tradițională. Turiștii din toată lumea vin pentru a experimenta viața rurală din România.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

Norvegia este înconjurată de natură

O altă destinație de top este Norvegia, unde sigur te vei îndrăgosti de frumoasele sale aurore boreale și fiorduri. Țara este un exemplu de urmat atunci când vine vorba de respectarea mediului. Capul Nord și Fiordul Geiranger sunt printre cele mai vizitate atracții turistice ale țării. Norvegia este impresionantă însă si din punct de vedere cultural, datorită renumitelor biserici de lemn unice în lume.

Următoarea pe listă este Uganda. Țara este cunoscută pentru conservarea speciilor de primate, cu până la 15 specii diferite, toate împărțite în diferitele parcuri naturale, precum Pădurea Impenetrabilă Bwindi sau faimosul sanctuar al gorilelor de munte.

Închei lista de recomandări cu Panama care are mai multe specii de animale, plante și zone protejate. De văzut în special: Parcul Natural Metropolitan de la porțile centrului orașului Panama, unde puteți admira flora luxuriantă dar și un număr mare de animale, maimuțe, iguane, țestoase, păsări sau leneși. Nu ratați Parcul Național Soberania, un adevărat paradis pentru ornitologi sau Parcul Național Chagres, teritoriul crocodililor și caimanilor. N-ar trebui să lipsească de pe lista ta și Lacul Gatun, unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din lume și nici parcul Vulcanului Baru.

Citește și: