• Canada elaborează un program pentru a atrage nomazii digitali în țară.
  • Conform normelor actuale, lucrătorii la distanță au dreptul de a locui și de a lucra în Canada timp de șase luni.
  • Guvernul a declarat că aceste evoluții fac parte dintr-un efort de a recruta talente de peste hotare.

Canada elaborează un program pentru a atrage nomazii digitali în țară. Biroul pentru Imigrări, Refugiați și Cetățenie al Canadei (IRCC) a declarat că aceste planuri au ca scop transformarea Canadei într-o destinație de referință pentru nomazii digitali. Conform normelor canadiene actuale privind imigrația, nomazii digitali pot rămâne în Canada pentru o perioadă de până la șase luni cu statut de vizitator, în timp ce lucrează în continuare pentru companii străine, informează Business Insider.

Detaliile noului sistem sunt încă incerte. Cu toate acestea, IRCC a declarat că intenționează să colaboreze cu parteneri publici și privați pentru a accesa dacă sunt necesare mai multe politici pentru a atrage lucrători la distanță la nivel mondial.

Departamentul guvernamental a declarat că aceste evoluții fac parte dintr-un efort de recrutare a talentelor din străinătate, în special a lucrătorilor de înaltă calificare în domeniul tehnologiei.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ne așteptăm ca unii nomazi digitali care intră inițial în Canada pentru a lucra de la distanță să decidă să caute oportunități cu angajatori canadieni”, a declarat IRCC într-un comunicat. Atunci când vor primi o ofertă de muncă de la o companie canadiană, ei vor putea să își aducă abilitățile la un angajator canadian prin solicitarea unui permis de muncă temporar sau chiar a unui permis de ședere permanentă”.

Reprezentanții IRCC nu au răspuns imediat la solicitarea Insider de a face comentarii suplimentare, făcută în afara orelor normale de lucru. Guvernele din întreaga lume au elaborat politici pentru lucrătorii la distanță de când pandemia COVID-19 a amplificat această practică.

Mai mult de 25 de țări oferă vize pentru nomazi digitali”, inclusiv Bali, Portugalia și Grecia. Guvernele speră că vizele vor încuraja economii turistice mai durabile după ce pandemia a oprit majoritatea călătoriilor internaționale și a afectat economiile dependente de turism.

Citește și