• Cel mai mare eveniment de energie din România, ZF Power Summit, durează trei zile.
  • Sebastian Burduja: „Neptun Deep va transforma România în numărul unu de gaze din Europa”.
  • Companiile și autoritățile vorbesc despre nevoia unei regândiri a schemei de compensare.

Ce afli de la cel mai mare eveniment de energie din România? Liderii celor mai mari companii din energia din România, împreună cu autoritățile competente în frunte cu Ministrul Energiei participă la cele trei zile de dezbateri ale ZF Power Summit. Miliarde de euro investiții, zeci de mii de MW în proiecte energetice sunt anunțate pe parcursul celor trei zile. Ieri s-a încheiat prima zi și seria dezbaterilor va continua azi și mâine.

Care sunt cele mai mari investiții anunțate la ZF Power Summit 2024?

„Sunt anunțate foarte multe investiții în panouri solare, centrale eoliene, energie verde. Sebastian Burduja spune că Neptun Deep va transforma România în primul producător european de gaze naturale. George Statis spune că vor investi 2,5 miliarde de euro în România până în 2027. OMV Petrom are un plan de investiții de 8 miliarde de lei în următorii ani, în tranziția energetică. Sunt discuții foarte importante în cadrul acestui eveniment”, a declarat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, pentru Aleph News.

Cu ce concluzii am rămas după prima zi de dezbateri?

„Declarația lui Sebastian Burduja este una dintre principalele concluzii. S-a discutat despre investițiile în regenerabile și necesitatea de a înmagazina această energie. S-a discutat și despre gazele din Marea Neagră, când și cum vor fi exploatate”, a adăugat acesta.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Citește și