• Tesla își reduce forța de muncă cu peste 10%, potrivit unui memorandum intern văzut de Business Insider.
  • La începutul acestei luni, cifrele de livrare ale Tesla s-au prăbușit sub așteptările Wall Street.
  • Constructorul auto are peste 140.000 de angajați în întreaga lume.

Tesla este cea mai recentă mare companie care a concediat angajați. Compania elimină „mai mult de 10%” din personal la nivel global, potrivit unei note interne trimise duminică de Elon Musk, care a fost consultată de Business Insider. Concedierile vin la scurt timp după ce constructorul auto a afișat cifre de livrare mediocre, scrie Business Insider.

Musk a scris în e-mail: „Nu există nimic pe care să urăsc mai mult, dar trebuie să fie făcut. Acest lucru ne va permite să fim suplu, inovator și înfometat pentru următorul ciclu de creștere”.

Unii angajați ai Tesla au pierdut accesul la e-mailurile și echipele lor până luni, au declarat două persoane care au cunoștință de acest lucru.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Cifrele de livrare ale Tesla din primul trimestru au dezvăluit o cădere semnificativă – scăzând sub estimările Wall Street. Livrările Tesla în primul trimestru au scăzut cu 20% față de trimestrul precedent și cu peste 8% față de aceeași perioadă a anului precedent, marcând primul declin al vânzărilor companiei de la an la an din 2020.

Într-un comunicat de presă, Tesla a pus declinul livrărilor pe seama rampei de producție pentru modelul 3 reîmprospătat, a unui atac incendiar la fabrica sa din Berlin și a problemelor legate de lanțul de aprovizionare cauzate de conflictul din Marea Roșie.

În ultimele luni au existat zvonuri privind o viitoare disponibilizare. În februarie, , producătorul auto ar fi cerut managerilor să înceapă să identifice cele mai vitale roluri pentru companie. La momentul respectiv, Tesla a amânat, de asemenea, evaluările de performanță ale unor lucrători, potrivit Bloomberg. Evaluările au fost reprogramate ulterior, au declarat trei surse pentru Business Insider.

Un purtător de cuvânt al Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Înainte de disponibilizări, Tesla a declarat că avea peste 140.000 de angajați la nivel global, inclusiv peste 20.000 la fabrica sa din Fremont, California.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, are un istoric de reducere a personalului pentru a reduce costurile. Celebrul miliardar a redus la jumătate forța de muncă a Twitter după ce a cumpărat compania în 2022. Iar Tesla a efectuat mai multe runde de concedieri înainte.

Anul trecut, Tesla a concediat zeci de angajați care lucrau la serviciul său Autopilot la unul dintre sediile sale din Buffalo, New York. La momentul respectiv, compania a declarat că concedierile nu au avut nicio legătură cu o campanie sindicală la unitatea respectivă, care fusese anunțată cu o săptămână înainte. Compania a spus că i-a concediat pe angajați pentru performanțe slabe.

Citește și