• Tesla a trimis recent o notă internă angajaților Cybertruck.
  • Memorandumul descrie orele de lucru mai scurte la fabrica Gigafactory din Austin.
  • Noul program urmează după prima scădere trimestrială a vânzărilor Tesla de la an la an după 2020.

Tesla le-a transmis angajaților care lucrează la Cybertruck că turele vor fi mai scurte pe linia de producție de la fabrica Gigafactory din Austin, potrivit unui mesaj intern consultat de Business Insider.

Anterior, muncitorii cronometrau ture de 12 ore, de la 6:00 la 18:00 și de la 18:00 la 6:00. Acum vor lucra în schimburi de 11 ore în timpul zilei și de 10,5 ore pe timp de noapte – de la 6:00 la 17.00 și de la 18:00 la 4:30 – se arată în memorandum. Noul program a fost comunicat intern joi și va intra în vigoare de luni, potrivit notei.

Nu este clar dacă Tesla implementează noul program pe alte linii de producție sau la alte fabrici. Tesla produce Cybertruck la Gigafactory din Austin, dar tot acolo produce și Modelul Y și lucrează la următoarea generație de vehicule în această locație.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Unii muncitori de la alte fabrici Tesla din Sparks, Nevada, și Fremont, California, au declarat că sunt în continuare programați pentru ture complete de 12 ore. Muncitorii fabricilor producătorului de vehicule electrice lucrează de obicei trei sau patru zile pe săptămână. Un purtător de cuvânt al Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Tesla a început să resimtă impactul încetinirii cererii de vehicule electrice. La începutul acestei luni, cifrele privind livrările din primul trimestru ale companiei au scăzut semnificativ sub așteptările Wall Street. Compania a înregistrat primul declin trimestrial al livrărilor de la an la an începând cu 2020. Sâmbătă, unii angajați Tesla au declarat că sunt îngrijorați de concedieri importante care ar putea veni chiar în acest weekend.

Nu este clar câte Cybertrucks a livrat Tesla până în prezent. În timpul ultimei teleconferințe privind câștigurile Tesla din ianuarie, Elon Musk a declarat că Cybertruck este aproape epuizat pentru 2024.

Tesla a lansat Cybertruck-ul în noiembrie. Fabrica din Austin a companiei se ocupă de producția vehiculului, despre care Musk a spus că necesită un nivel ridicat de precizie din cauza liniilor ascuțite ale camionului.

Înaintea lansării vehiculului, Musk a avertizat că Tesla și-a „săpat propriul mormânt” cu Cybertruck și că va dura ani de zile pentru a accelera producția. Potrivit lui Musk, Tesla își propune să producă 250.000 de Cybertruck-uri pe an până în 2025.

Citește și: