• Pe parcursul întregului an, Tesla a lui Elon Musk a depășit totuși BYD, vânzând 1,8 milioane de mașini electrice.
  • BYD a vândut 1,57 milioane de vehicule electrice, în creștere cu 73% față de 2022, precum și 1,44 milioane de vehicule hibride.
  • Compania chineză a vândut anul trecut un număr record de mașini.

BYD a depășit Tesla și a devenit cea mai mare companie de automobile electrice din lume în ultimul trimestru al anului 2023, anunță CNN. Compania chineză a vândut anul trecut un număr record de mașini, inclusiv 525.409 vehicule electrice cu baterii (BEV) în perioada de trei luni până la 31 decembrie, potrivit unui document depus la bursă. Tesla a declarat marți că a livrat 484.507 – de asemenea un record – în timpul trimestrului.

Pe parcursul întregului an, Tesla a lui Elon Musk a depășit totuși BYD, vânzând 1,8 milioane de mașini electrice. BYD a vândut 1,57 milioane de vehicule electrice, în creștere cu 73% față de 2022, precum și 1,44 milioane de vehicule hibride.

China progresează rapid în tranziția sa către vehiculele electrice, datorită sprijinului guvernamental puternic pentru această industrie. Iar constructorii săi de automobile s-au impus în Europa, spre alarma rivalilor tradiționali, precum Volkswagen și Renault. Factorii de decizie politică din UE au lansat o investigație privind subvențiile de stat chinezești.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Beijingul a stabilit ca cel puțin 20% din mașinile noi vândute anual în China până în 2025 să fie vehicule cu energie nouă (NEV), care includ BEV-uri, hibrizi plug-in și vehicule cu pile de combustie cu hidrogen. Până în 2035, potrivit guvernului, NEV-urile ar trebui să devină „principala categorie” de vânzări de mașini noi.

Primul obiectiv a fost atins în 2022, cu aproximativ trei ani mai devreme. Al doilea ar putea fi, de asemenea, atins mai devreme decât se aștepta. În primele 11 luni ale anului 2023, au fost vândute 8,3 milioane de unități de vehicule cu energie nouă, reprezentând peste 30% din totalul vânzărilor de mașini, potrivit datelor publicate luna trecută de Asociația Producătorilor Auto din China.

Citește și