Tesla recheamă în service 321.000 de vehicule din SUA din cauza unei probleme la luminile din spate

tesla-model-s
  • Investigația a constatat că, în cazuri rare, luminile pot să nu funcționeze intermitent din cauza unei anomalii.
  • Tesla a raportat 19 campanii de rechemare în SUA în 2022, care acoperă peste 3,7 milioane de vehicule.
  • Compania a precizat că rechemarea în service a venit ca urmare a plângerilor clienților.

Tesla recheamă în service peste 321.000 de vehicule în Statele Unite deoarece luminile din spate pot să nu se aprindă intermitent, a anunțat compania într-un document făcut public sâmbătă.

Vestea vine după ce vineri compania a rechemat în service aproape 30.000 de mașini Model X în Statele Unite din cauza unei probleme care ar putea cauza desfășurarea incorectă a airbagului pentru pasagerul din față, ceea ce a făcut ca acțiunile sale să scadă cu aproape 3%, ajungând la un minim al ultimilor doi ani.

În dosarul publicat sâmbătă la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), producătorul de vehicule electrice a precizat că rechemarea în service legată de luminile din spate vizează unele vehicule Model 3 din 2023 și Model Y din 2020-2023.

Tesla, cu sediul în Texas, a declarat că va implementa o actualizare over-the-air pentru a corecta problema luminii spate și a precizat că nu a raportat niciun accident sau rănire legată de această rechemare. Compania a precizat că rechemarea în service a venit ca urmare a plângerilor clienților de care a luat cunoștință la sfârșitul lunii octombrie, în mare parte de pe piețele străine, care susțineau că luminile spate ale vehiculelor nu se aprindeau.

Investigația a constatat că, în cazuri rare, luminile pot să nu funcționeze intermitent din cauza unei anomalii care poate cauza detecții false de defecțiuni în timpul procesului de trezire a vehiculului. Tesla a declarat că a primit trei rapoarte de garanție cu privire la această problemă.

Tesla a raportat 19 campanii de rechemare în SUA în 2022, care acoperă peste 3,7 milioane de vehicule, inclusiv patru rechemări în noiembrie, potrivit datelor NHTSA.