• Indonezia are cele mai mari rezerve de nichel din lume.
  • Elon Musk, noul proprietar al Twitter, nu va merge în Indonezia pentru o întâlnire de afaceri în marja summitului G20.
  • Lideri mondiali, printre care președintele chinez Xi Jinping și președintele american Joe Biden, se vor deplasa la summitul de pe insula majoritar hindusă pentru discuții cu alți lideri G20.

Elon Musk trebuia să ia cuvântul la conferința de afaceri din Bali, dar, în schimb, va participa luni, în cadrul așa-numitului B20, la o discuție de o oră despre viitoarele perturbări ale inovației tehnologice globale”, alături de magnatul indonezian Anindya Bakrie.

Elon Musk, noul proprietar al Twitter, nu va merge în Indonezia pentru o întâlnire de afaceri în marja summitului G20, ci va participa în schimb virtual, a declarat duminică un oficial indonezian de rang înalt.

Musk, care deține și producătorul de automobile electrice Tesla, trebuia să ia cuvântul la așa-numita conferință de afaceri B20 de pe insula balneară Bali, dar săptămâna viitoare va începe un proces în instanță privind pachetul său salarial din 2018, în valoare de aproximativ 56 de miliarde de dolari în opțiuni de cumpărare de acțiuni.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

În ceea ce îl privește pe Elon Musk, el are un proces. El trebuie să fie prezent la tribunal”, a declarat ministrul indonezian coordonator al afacerilor maritime și de investiții, Luhut Binsar Pandjaitan, în fața reporterilor la conferința de afaceri din ajunul summitului liderilor G20 care începe marți.

Biroul său a precizat că cea mai bogată persoană din lume va participa în schimb la o discuție virtuală de o oră despre viitoarele perturbări ale inovației tehnologice globale” la B20, luni, împreună cu magnatul indonezian Anindya Bakrie.

La B20 figurează ca participanți fondatorul Amazon, Jeff Bezos, premierul canadian Justin Trudeau și premierul australian Anthony Albanese. Pandjaitan a declarat că Musk va vizita Jakarta în decembrie după ce se va încheia problema sa la tribunal”.

Președintele indonezian Joko Widodo a călătorit în Texas pentru a se întâlni cu Musk la începutul acestui an, pentru discuții privind investițiile Tesla în industria de nichel din țară. Indonezia are cele mai mari rezerve de nichel din lume, iar compania pionieră în domeniul automobilelor electrice se pare că le are în vedere pentru componente pentru bateriile sale.

Pachetul salarial colosal contestat la o instanță din Delaware de către un acționar Tesla a fost aprobat la vremea respectivă de acționarii companiei. Dar reclamantul a susținut că Musk, în calitate de acționar majoritar, a prezidat o tranzacție conflictuală aprobată de un consiliu de administrație controlat de el și că aceasta ar trebui să fie anulată.

Cazul va fi supravegheat de același judecător care luna trecută a decis că Musk trebuie să onoreze achiziția de miliarde de dolari a Twitter.

Lideri mondiali, printre care președintele chinez Xi Jinping și președintele american Joe Biden, se vor deplasa la summitul de pe insula majoritar hindusă pentru discuții cu alți lideri G20. Președintele rus Vladimir Putin va lipsi de la reuniune, deoarece războiul continuă să facă ravagii în Ucraina.