• CEO-ul Trent Innes a împărtășit un test pe care îl aplică candidaților la interviurile de angajare.
  • Pe lângă faptul că verifică dacă candidatul are abilitățile necesare pentru a prelua un rol, aceștia vor să verifice cum se va integra în mediul de lucru.
  • Cum verifică dacă candidații sunt persoane care lucrează în echipă.

CEO-ul Trent Innes a împărtășit un test pe care îl aplică candidaților la interviurile de angajare – iar modul în care aceștia răspund la el poate spune multe despre atitudinea lor. Așadar, ai trece provocarea?

Acesta a dezvăluit un test cu ceașca de cafea” pe care îl folosește întotdeauna în timpul interviurilor de angajare – și nu are nimic de-a face cu aptitudinile.

Pe lângă faptul că verifică dacă candidatul are abilitățile necesare pentru a prelua un rol, aceștia vor să verifice cum se va integra în mediul de lucru. Și, după cum știm cu toții, este important să fii atent atunci când lucrezi cu alții. Deci, cum verifică dacă candidații sunt persoane care lucrează în echipă?

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Trent Innes, directorul executiv al companiei de software Compono, a declarat pentru podcastul The Venture: „Întotdeauna te voi scoate la o plimbare în una dintre bucătăriile noastre și cumva vei sfârși întotdeauna prin a pleca cu o băutură. Apoi o luăm înapoi, facem interviul și unul dintre lucrurile pe care le caut întotdeauna la sfârșitul interviului este dacă persoana care face interviul vrea să ducă acea ceașcă goală înapoi în bucătărie.”

Cei care își ridică cănile folosite – și le duc la spălătorie – au mai multe șanse să fie membri ai echipei. De asemenea, arată că au respect pentru ceilalți care lucrează în același mediu. Între timp, directorul general vede ca pe un semnal de alarmă faptul de a lăsa ceștile pe masă. Acest lucru ar putea sugera că aplicantului nu îi pasă de ceilalți din companie.

Trent a adăugat: Poți să îți dezvolți abilitățile, poți să dobândești cunoștințe și experiență, dar totul se reduce la atitudine, iar atitudinea despre care vorbim mult este conceptul de „spală-ți ceașca de cafea””.