• Consiliul de administrație al companiei a luat o altă cale și l-a numit pe fostul CEO al Twitch, Emmett Shear, în calitate de CEO interimar.
  • Shear va prelua funcția de CEO interimar al OpenAI de la Mira Murati, care s-a aliniat public cu Altman.
  • Consiliul de administrație a început rapid să discute despre revenirea sa sub presiunea investitorilor.

După un weekend de negocieri pentru a-l readuce pe Sam Altman în funcția de CEO al OpenAI, în urma concedierii sale șocante, consiliul de administrație al companiei non-profit a luat o altă cale și l-a numit pe fostul CEO al Twitch, Emmett Shear, în calitate de CEO interimar. Shear va prelua funcția de CEO de la Mira Murati, care s-a aliniat public cu Altman. Vestea a fost raportată pentru prima dată de The Information, scrie The Verge.

Angajarea lui Shear pare să închidă ușa ieșirii lui Altman, după ce acesta a fost concediat vineri, când consiliul de administrație a spus că nu a fost „constant sincer în comunicările sale”. După cum am raportat sâmbătă, consiliul de administrație a început rapid să discute despre revenirea sa sub presiunea investitorilor și sub amenințarea unei ieșiri în masă a angajaților.

Sâmbătă seară, surse au declarat pentru The Verge că membrii rămași ai consiliului de administrație au ratat un termen limită de 17.00, ora României, pentru a demisiona și a-i repune în funcție pe Altman și pe colegul cofondator Greg Brockman sau pentru a se confrunta cu o serie de demisii ale personalului. După ce termenul limită a trecut, o mulțime de angajați ai OpenAI au început să își posteze sprijinul pentru Altman pe rețelele de socializare.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Altman s-a întors la biroul OpenAI spunând că va fi „prima și ultima dată” când va purta o insignă de invitat, ceea ce implică faptul că fie se va întoarce în calitate de CEO, fie nu va mai pune piciorul în clădire.

Profilul OpenAI a crescut vertiginos de la lansarea ChatGPT. Se pare că evaluarea companiei a ajuns la 80-90 de miliarde de dolari în ultimele săptămâni. La începutul acestei luni, Altman a anunțat că serviciul are peste 100 de milioane de utilizatori săptămânali.

Ce planuri are Altman?

Se pare că Sam Altman plănuiește să lanseze o nouă întreprindere de inteligență artificială (AI) în urma demiterii sale din funcția de director executiv al OpenAI, scrie Fox Business.

El a început să pună la cale planuri pentru a lansa o nouă companie de inteligență artificială la scurt timp după aceea, potrivit rapoartelor publicate de The Information și The New York Times, care citează surse familiare cu acest subiect.

The Times a precizat că Altman a prezentat investitorilor mai multe idei pentru noi proiecte de inteligență artificială în ultimele luni, inclusiv realizarea de cipuri AI personalizate care ar putea concura cu Nvidia și un dispozitiv hardware AI.

Nu este clar dacă Altman va merge mai departe cu vreunul dintre aceste planuri, dar rapoartele acestor publicații și ale Reuters indică faptul că i s-ar putea alătura președintele și cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, care a demisionat în semn de solidaritate vineri, după aflarea veștii despre înlăturarea lui Altman.

Citește și