- Tot mai mulți profesioniști din domeniul securității cibernetice se confruntă cu burnout-ul.
- Singapore are o rată de 88% în ceea ce privește epuizarea psihică în rândul angajaților din domeniu.
- Acest lucru poate avea repercursiuni grave, precum eșecul în cazul unor atacuri cibernetice.
Tot mai mulți profesioniști din domeniul securității cibernetice se confruntă cu burnout-ul. De exemplu, Singapore are o rată de 88% în ceea ce privește epuizarea psihică în rândul angajaților din domeniu, arată un raport Sophos. Volumul mare de muncă și presiunea constantă care este pusă pe angajați, duce de cele mai multe ori la epuizare și oboseală. Acest lucru poate avea repercursiuni grave, precum eșecul în cazul unor atacuri cibernetice.
„Soluțiile de securitate pe care le atribuim în acest domeniu au o denumire generală de MDR. Nu este doar o singură echipă sau un singur om care se ocupă în cazul unui atac cibernetic sau asupra unei companii care se ocupă de acel atac. Mereu există o echipă care se ocupă de compania respectivă în momentul atacului, există persoane care trebuie să răspundă atacului respectiv, să descopere ce s-a întâmplat în companie, ce s-a furat, ce s-a sustras”, a explicat Silviu Stahie, specialist în securitate informatică la Bitdefender, la Aleph News.
Este extrem de important de observat semnele de epuizare, iar unele dintre semnele revelatoare prezentate au inclus oboseala, cinismul, neplăcerea de a fi la muncă și probabilitatea ca angajatul să bea sau să mănânce prea mult, nu neapărat până la dependență, ci ca măsură de confort.
Citește și