• S-a demonstrat că funcționează ca un relaxant natural, reducând anxietatea și depresia.
  • Potrivit experților, mirosul de lămâie poate fi un mare relaxant natural.
  • Oamenii de știință au declarat că lămâia posedă un miros plăcut care poate oferi efecte relaxante, calmante, de ridicare a stării de spirit și de creștere a veseliei.

S-a dovedit că un aliment obișnuit pe care probabil îl aveți deja în bucătărie vă stimulează concentrarea și productivitatea. De asemenea, s-a demonstrat că funcționează ca un relaxant natural, reducând anxietatea și depresia, scrie Liverpool Echo.

Potrivit experților, mirosul de lămâie poate fi un mare motivator și relaxant natural. În Japonia, Takasago, cel mai mare producător de parfumuri din țară, a efectuat cercetări cu privire la modul în care mirosurile afectează acuratețea cu care oamenii tastează la locul de muncă.

S-a constatat că 54% au făcut mai puține erori atunci când au simțit mirosul de lămâie. De asemenea, s-a constatat că oamenii au făcut cu 33% mai puține greșeli la iasomie și cu 20% mai puține la lavandă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Într-un studiu din 2022, oamenii de știință au declarat că lămâia posedă un miros plăcut care poate oferi efecte relaxante, calmante, de ridicare a stării de spirit și de creștere a veseliei. De asemenea, aceștia au mai spus: Difuzarea creează o senzație de prospețime și îmbunătățește relaxarea de la stres și anxietate și ajută la ridicarea stării de spirit și la stimularea energiei emoționale și fizice”.

Mirosul de lămâie ar putea ajuta oamenii să se simtă mai bine în legătură cu imaginea lor corporală, au arătat concluziile unei cercetări efectuate de Universitatea din Sussex. Într-un studiu realizat de Sussex Computer-Human Interaction (SCHI) Lab din cadrul universității, oamenii se simt mai slabi și mai ușori atunci când au simțit mirosul unei lămâi.

Experții în parfumuri de la compania de lumânări de lux Charles Farris au susținut, de asemenea, cercetarea. Pentru a profita de claritate și productivitate, ei spun că lămâia este o aromă vibrantă, energizantă și un motivator natural.

Aceștia au adăugat: Am descoperit că mirosul proaspăt de lămâie poate într-adevăr să limpezească mintea, ceea ce duce la o mai bună concentrare și eficiență în îndeplinirea sarcinilor. Acționează ca un apel psihologic de trezire, promovând claritatea și vigilența, ceea ce îl face perfect pentru mediile în care concentrarea și precizia sunt primordiale.”

Citește și