• „Creierul are nevoie de carne”, a spus dr. Georgia Ede, expert în nutriție de top la Harvard.
  • Carnea este bogată în nutrienți precum zinc, vitamina B12 și colină.
  • Carnea este „singurul aliment care conține fiecare nutrient de care avem nevoie în forma sa adecvată”.

Carnea este esențială pentru a evita depresia și anxietatea, arată un nou studiu publicat de dr. Georgia Ede, expert în nutriție de top la Harvard.

În ciuda aureolei de sănătate pe care dietele vegane și le-au i-oferit în ultimii ani, dr Ede susține că renunțarea la carne ar putea fi dăunătoare sănătății mintale. „Creierul are nevoie de carne”, a spus ea. „Suntem obișnuiți să auzim că dieta carnivora este periculoasă pentru sănătatea noastră, inclusiv pentru sănătatea creierului, iar plantele ar fi cel mai bun mod de a ne hrăni și proteja creierul”. Dar carnea este bogată în nutrienți precum zinc, vitamina B12 și colină, care sunt legati de o sănătate mintală mai bună și sunt mai greu de găsit în alimentele vegane.

Carnea este „singurul aliment care conține fiecare nutrient de care avem nevoie în forma sa adecvată și este, de asemenea, cel mai sigur aliment pentru nivelul zahărului din sânge și al insulinei”.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Vitamina B12, de exemplu, ajută la formarea globulelor roșii bogate în oxigen și a ADN-ului. A fost, de asemenea, legată de reglarea serotoninei care stimulează starea de spirit, iar nivelurile scăzute de serotonină au fost legate de riscuri crescute de depresie și anxietate.

Un raport din 2023 al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), de exemplu, a analizat peste 500 de studii și a conchis că sursele animale de hrană oferă „surse cruciale de nutrienți atât de necesari”.

Citește și