• Înregistrările se opun imaginii îndelung cultivate de fostul președinte republican ca om de afaceri de succes.
  • Comisia a pus sub semnul întrebării legitimitatea unora dintre aceste deduceri, inclusiv a uneia în valoare de 916 milioane de dolari.
  • Comisia a obținut înregistrările după o luptă de ani de zile și a votat marți pentru a le face publice.

Donald Trump nu a plătit niciun impozit pe venit în ultimul an complet al președinției sale deoarece a raportat pierderi din cauza intereselor sale de afaceri întinse, potrivit cifrelor fiscale publicate de un grup de experți din Congres.

Documentele, publicate marți târziu de Comisia pentru căi și mijloace a Camerei Reprezentanților, condusă de democrați, după o luptă de ani de zile, arată că veniturile lui Trump și obligațiile sale fiscale au fluctuat dramatic în timpul celor patru ani petrecuți la Casa Albă.

Înregistrările se opun imaginii îndelung cultivate de fostul președinte republican ca om de afaceri de succes, în contextul în care acesta pregătește o nouă candidatură la Casa Albă.
Trump și soția sa, Melania, au plătit o anumită formă de impozit în toți cei patru ani, arată documentele, dar au reușit să își reducă la minimum impozitul pe venit în mai mulți ani, deoarece veniturile din afacerile lui Trump au fost mai mult decât compensate de deduceri și pierderi.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Comisia a pus sub semnul întrebării legitimitatea unora dintre aceste deduceri, inclusiv a uneia în valoare de 916 milioane de dolari, iar membrii au declarat marți că declarațiile fiscale au fost lipsite de detalii. Se așteaptă ca, în zilele următoare, comisia să publice versiuni redactate ale declarațiilor sale complete. Trump a refuzat să își facă publice declarațiile fiscale în timpul celor două candidaturi prezidențiale și a campaniei sale pentru funcția de președinte, deși toți ceilalți candidați prezidențiali din marile partide au făcut acest lucru timp de decenii.

Comisia a obținut înregistrările după o luptă de ani de zile și a votat marți pentru a le face publice.
Un purtător de cuvânt al lui Trump a declarat că publicarea documentelor a fost motivată politic. „Dacă această nedreptate i se poate întâmpla președintelui Trump, se poate întâmpla tuturor americanilor fără motiv”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Trump Organization, Steven Cheung.

Democrații din comisie au declarat că analiza lor a constatat că autoritățile fiscale nu au analizat în mod corespunzător declarațiile fiscale complexe ale lui Trump pentru a se asigura de acuratețe. Deși Serviciul de Venituri Interne al SUA ar trebui să auditeze declarațiile fiscale ale președinților în fiecare an, nu a făcut acest lucru până când democrații au făcut presiuni pentru a acționa în 2019.

IRS a alocat un singur agent pentru audit în cea mai mare parte a timpului, a constatat grupul de experți, și nu a examinat unele dintre deducerile revendicate de Trump.