• În martie, copiii români au primit în medie 53 de lei de la părinți.
  • Din ianuarie, alocaţia de stat pentru copii a crescut cu aproape 14%.
  • Copiii sub 18 ani cheltuie, în medie, peste 300 de lei în fiecare lună.

Banii vin, banii pleacă… inclusiv pentru cei mici. Luna trecută, copiii din România au primit în medie 53 de lei de la părinți în fiecare săptămână, bani de buzunar. Din ianuarie, alocaţia de stat pentru copii a crescut cu aproape 14%, adică a ajuns la 292 de lei. Suma medie cheltuită lunar este mai mare – 339 lei la nivelul lunii martie 2024.

Copiii sub 18 ani cheltuie, în medie, peste 300 de lei în fiecare lună, cu cardul, adică cu 26% mai mult față de acum un an.

Produsul Revolut <18 este disponibil în mai mult de 20 de pieţe, printre care Regatul Unit, Spaţiul Economic European (SEE) inclusiv România, Australia, Singapore, SUA. În ultimul an, baza de clienţi pentru aceste conturi junior din România – incluzând copiii şi părinţii sau tutorii – a crescut cu 65%.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

La nivel international, Revolut a ajuns la peste 2 milioane de utilizatori ai Revolut <18, aplicaţia special concepută pentru copii şi adolescenţi cu vârste între 6 şi 17 ani. Numărul total al clienţilor (părinţi şi copii) care folosesc această aplicaţie depăşeşte 3,5 milioane de utilizatori.

Citește și