• A fost înregistrat un record al turiștilor în Brașov.
  • Săptămâna asta a fost depășit pragul de un milion de treceri la instalațiile de transport pe cablu.
  • Numărul și lungimea pârtiilor au rămas la fel, dar turiști sunt din ce în ce mai mulți, mai ales în contextul pandemiei.

Turiștii au umplut pârtiile din Poiana Brașov în acest sezon. Săptămâna asta a fost depășit pragul de un milion de treceri la instalațiile de transport pe cablu, de la începutul sezonului și până acum. Paradoxal, în aceste zile au fost mai mulți turiști decât în perioada sărbătorilor de iarnă. Laurențiu Stan e snowboarder și a urcat zilnic în stațiune.

A început să fie aglomerat și în timpul săprămânii. Chiar zilele acestea a fost soare și în Poianaă stăteai la coadă, la gondolă, undeva la 20-30 de minute, la telescaun, la cabană tot așa, stai undeva a jumătate de oră, 45 de minute, o oră, în timpul săptămânii, aștepți. Avem nevoie de o gondolă nouă, de niște apreschiuri noi”, a spus Laurențiu Stan, snowboarder.

Numărul și lungimea pârtiilor au rămas la fel, dar turiștii sunt din ce în ce mai mulți, mai ales în contextul pandemiei. O parte dintre cei care obișnuiau să plece în străinătate, dar anul ăsta au decis să schieze în țară. Luna februarie este cea mai bună din acest sezon.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Este prima lună în care s-a depășit, într-o zi, pragul de 30 de mii de treceri, chiar am avut mai multe zile în care am ajuns la acest prag. Ultimul weekend a fost weekendul în care am avut cei mulți schiori pe pârtii. În cele 3 zile de weekend am avut peste 90 de mii de treceri prin turnichet”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.