• Compania a format consiliul, alcătuit din voluntari, pentru a aborda discursul instigator la ură, exploatarea copiilor, sinuciderea, automutilarea și alte probleme de pe platformă.
  • Platforma confirmase, cu doar patru zile în urmă, că va avea loc o întâlnire cu consiliul.
  • Potrivit mai multor membri, Twitter a informat grupul prin e-mail, cu puțin timp înainte de a avea loc întâlnirea, că îl desființează.

Twitter și-a dizolvat Consiliul de încredere și siguranță, grupul consultativ format din aproape 100 de organizații independente din domeniul civil, al drepturilor omului și alte organizații.

Compania, condusă în prezent de Elon Musk, a înființat consiliul în 2016 pentru a aborda discursul instigator la ură, exploatarea copiilor, sinuciderile, automutilarea și alte probleme de pe platformă.
Acesta fusese programat să se întâlnească cu reprezentanții Twitter luni seară. Dar, potrivit mai multor membri, Twitter a informat grupul prin e-mail, cu puțin timp înainte de a avea loc întâlnirea, că îl desființează.

Membrii consiliului, care au furnizat imagini ale e-mailului de la Twitter pentru Associated Press, au vorbit sub rezerva anonimatului din cauza temerilor de represalii

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

E-mailul, care era semnat Twitter”, suna astfel Munca noastră pentru a face din Twitter un loc sigur și informativ se va mișca mai repede și mai agresiv ca niciodată și vom continua să primim cu bucurie ideile dumneavoastră în continuare despre cum să atingem acest obiectiv”.

Platforma confirmase, cu doar patru zile în urmă, că va avea loc o întâlnire cu consiliul și o conversație deschisă și o sesiune de întrebări și răspunsuri” cu personalul Twitter, inclusiv cu noul șef al departamentului de încredere și siguranță, Ella Irwin.

Grupul de voluntari a oferit expertiză și îndrumare cu privire la modul în care Twitter ar putea combate mai bine ura, hărțuirea și alte prejudicii, dar nu avea nicio autoritate decizională și nu a analizat disputele legate de conținuturi specifice.