• Mai multe conturi de impostori, inclusiv cele cu numele firmelor Tesla și SpaceX, deținute de Elon Musk, au apărut pe platformă de la lansarea de la începutul acestei săptămâni.
  • De când planul a fost implementat, utilizatorii de pe Twitter au semnalat numărul tot mai mare de conturi false.
  • Pe platforma de socializare au fost reperate conturi pretinse în numele firmelor Tesla și Space X, deținute de Musk.

Twitter a suspendat planul de abonament Blue Tick de 8 dolari, pe care îl lansase la începutul acestei săptămâni, după ce numărul conturilor false pe platforma de socializare a crescut, relatează vineri Reuters.

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, care a preluat conducerea Twitter luna trecută, a anunțat pe 2 noiembrie că platforma de socializare va percepe utilizatorilor 8 dolari, adică aproximativ 644 de rupii, în fiecare lună pentru afișarea unei căpușe albastre lângă numele contului utilizatorilor, indicând că profilul este verificat.

Caracteristica căsuței lbastre a fost anterior gratuită și a fost acordată acelor conturi care sunt predispuse să fie falsificate, cum ar fi cele ale celebrităților, politicienilor și jurnaliștilor. Sistemul, care includea depunerea unui formular de cerere, a fost introdus în 2009, după ce platforma de socializare s-a confruntat cu un proces în care era acuzată că nu face suficient pentru a preveni crearea de conturi impostor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Musk spusese că utilizatorii care plătesc pentru căpușa albastră vor avea unele avantaje față de ceilalți, inclusiv prioritate la răspunsuri, mențiuni și căutări care sunt esențiale pentru a învinge spamul/escrocheria”, posibilitatea de a posta videoclipuri lungi, precum și înregistrări audio. De asemenea, aceștia ar vedea jumătate din numărul de reclame.

Un cont care se dădea drept gigantul farmaceutic Eli Lilly & Co. a postat pe Twitter că insulina este acum gratuită, ceea ce a forțat compania să prezinte scuze, potrivit Bloomberg. Ne cerem scuze celor cărora li s-a transmis un mesaj înșelător de la un cont fals Lilly”, spusese compania, reiterând utilizatorilor numele de pe Twitter.

De asemenea, pe platforma de socializare au fost reperate conturi pretinse în numele firmelor Tesla și Space X, deținute de Musk. Vineri, Twitter a precizat că a adăugat o etichetă Oficial” la unele conturi pentru a combate uzurparea de identitate.

În aceeași zi, Musk a avertizat, de asemenea, că utilizatorii Twitter care se angajează să se dea drept imitatori fără a specifica în titlu că este vorba despre un cont „parodie” vor fi suspendați permanent fără avertisment. Pentru a fi mai precis, conturile care fac imitații de parodie. Practic, păcălirea oamenilor nu este în regulă”, a spus el.