• Achiziția de către antreprenor a Twitter pentru 44 de miliarde de dolari a fost finalizată săptămâna trecută.
  • Într-o serie de tweet-uri, CEO-ul Tesla a dat vina pe grupurile de activiști care fac presiuni asupra agenților de publicitate”.
  • Elon Musk a spus că Twitter pierdea peste 4 milioane de dolari pe zi și că acest lucru a avut un impact asupra angajaților cărora li s-au acordat indemnizații.

Elon Musk, directorul general al Tesla, a amenințat că îi va face de rușine pe agenții de publicitate care se retrag de pe Twitter, după ce site-ul de microblogging a anunțat concedieri în masă. În timp ce îi răspundea unui utilizator pe Twitter, Elon Musk a spus: Mulțumesc. Un name & shame termonuclear este exact ceea ce se va întâmpla dacă acest lucru continuă”.

Mike Davis, un utilizator de pe Twitter a spus: Dragă @elonmusk: Ai aproape 114.000.000 de urmăritori pe Twitter. Numiți și faceți de rușine agenții de publicitate care cedează în fața boicoturilor publicitare. Ca să îi putem contra-boicota. Și fă-ți cât mai repede abonamentul lunar de 8 USD. Ca să putem începe să recuperăm acum veniturile pierdute.”

Într-o serie de tweet-uri, CEO-ul Tesla a dat vina pe grupurile de activiști care fac presiuni asupra agenților de publicitate” pentru o scădere masivă a veniturilor”, în timp ce compania se angajează în concedieri în masă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Twitter a avut o scădere masivă a veniturilor, din cauza grupurilor de activiști care fac presiuni asupra advertiserilor, chiar dacă nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește moderarea conținutului și am făcut tot ce am putut pentru a-i liniști pe activiști. Extrem de încurcat! Încearcă să distrugă libertatea de exprimare în America”, a mai scris el pe Twitter.

Pentru a-și apăra decizia privind concedierile în masă, Elon Musk a spus că Twitter pierdea peste 4 milioane de dolari pe zi și că acest lucru a avut un impact asupra angajaților cărora li s-au acordat indemnizații. Pe Twitter, Elon Musk a declarat: În ceea ce privește reducerea forței de muncă de la Twitter, din păcate, nu avem de ales atunci când compania pierde peste 4 milioane de dolari pe zi. Tuturor celor care au ieșit li s-au oferit 3 luni de indemnizație de concediu, ceea ce reprezintă cu 50% mai mult decât se cere prin lege.”

Vineri, conform unui memoriu intern nesemnat văzut de The Verge, angajații Twitter au fost anunțați printr-un e-mail că disponibilizările urmau să înceapă. Se așteaptă ca Musk să reducă aproximativ jumătate din cei aproximativ 7.500 de angajați ai Twitter.

Achiziția de către antreprenor a Twitter pentru 44 de miliarde de dolari a fost finalizată săptămâna trecută, iar în aceeași zi, acesta a concediat mai mulți dintre liderii de top ai companiei, inclusiv pe directorul general Parag Agrawal.

Musk indicase deja că va face reduceri de personal la Twitter, spunându-le angajaților, în cadrul unei întâlniri publice din această vară, că trebuie să aibă loc o raționalizare a numărului de angajați” la rețeaua de socializare.