• Avionul Londra-Milano n-a putut decola din cauza greutății și echipajul a făcut o cererea suprarealistă către pasageri.
  • ,,250 de euro recompensă dacă cobori” .
  • Vântul prea puternic a făcut ca aeronava să nu se poată desprinde de la sol.

Avionul Londra-Milano n-a putut decola din cauza greutății și echipajul a făcut o cererea suprarealistă către pasageri. Vântul prea puternic a făcut ca aeronava să nu se poată desprinde de la sol, relatează site-ul televiziunii italiene de știri TgCom24, conform Vox News.

La început – arată jurnaliștii cu videoclipuri și postări pe rețelele de socializare – echipajul a cerut 5 voluntari (4 bărbați și o femeie), apoi a ridicat numărul la 6 (5 bărbați și o femeie), promițând un voucher de recompensă de 250 de euro.

View this post on Instagram

A post shared by Gianluigi Nuzzi (@gianluigi.nuzzi)

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Avionul cântărește prea mult, cineva trebuie să coboare” : aceasta este cererea bizară pe care pasagerii zborului Ita Airways Az227, cu plecare de pe aeroportul din Londra, operat de German Airways, și cu destinația Milano, au auzit-o.

Excesul de greutate a fost estimat la aproximativ 700 de kilograme, luând în considerare persoanele care urmau să fie scoase și bagajele acestora.

Apoi, în final, după o lungă negociere, s-a ajuns la un compromis: șase dintre pasageri au renunțat să mai plece în schimbul voucherului și toate bagajele au fost scoase din cală, pentru a fi reîmbarcate în zborul de a doua zi. Avionul a reușit astfel să decoleze cu o întârziere de trei ore.

London City este cel mai mic aeroport din capitala britanică. Având în vedere amplasarea sa în interiorul orașului, pista are doar 1.508 metri lungime și 30 de metri lățime.

Nu numai atât: prezența zgârie-norilor din apropiere necesită o urcare mai abruptă decât în mod normal, iar pentru aceasta piloții trebuie să aibă calificări speciale.

De asemenea, sunt impuse restricții asupra aeronavelor care nu pot fi foarte mari, astfel că Airbus A320 și Boeing 737 nu pot zbura spre aeroport.