• Un cec din 1976 către Radio Shack semnat de Steve Jobs este așteptat să se vândă cu peste 20.000 de dolari.
  • Jobs este renumit pentru faptul că nu dădea autografe, iar o scrisoare de la el în care spunea acest lucru s-a vândut cu aproape 500.000 de dolari.
  • Radio Shack este împletit cu povestea creării Apple, conform biografiei lui Jobs.

Un cec semnat de Steve Jobs către Radio Shack, în valoare de 4,01 dolari, va ajunge la o licitație de peste 20.000 de dolari. Apple a fost fondată în aprilie 1976, cu aproximativ trei luni înainte ca acest cec să fie semnat de Jobs ca Steven, în loc de Steve, scrie Business Insider.

Pe el este menționată adresa Apple Computer Company”, care lucra la primul său produs – kitul de calculator personal Apple I, potrivit vânzătorului RR Auction. Licitația a atras mai mult de 20 de oferte, cea mai mare fiind de 22.444 de dolari. Aceasta urmează să se încheie joi.

Obiectele semnate de Jobs sunt rare deoarece cofondatorul Apple este renumit pentru faptul că nu dădea autografe. O scrisoare scrisă de Jobs, în care se spune acest lucru ca răspuns la o cerere de autograf, a fost vândută de RR Auction pentru 479.939 de dolari în 2021. Un alt cec în valoare de 175 de dolari semnat de Jobs a fost vândut de RR Auction pentru peste 100.000 de dolari în luna mai.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Radio Shack, care a intrat în faliment în 2015, este împletit cu miturile de creație ale multor companii din Silicon Valley, inclusiv Apple. Celălalt co-fondator al Apple, Steve Wozniak, a folosit un sistem informatic Radio Shack în 1972 pentru a-și construi Blue Box” – un dispozitiv pentru efectuarea de apeluri interurbane ilegale.

Acest proiect a marcat prima colaborare între Jobs și Wozniak, Jobs comercializându-l, iar cei doi împărțind profiturile. Fără Blue Box”, Jobs a declarat mai târziu că nu ar fi existat Apple”, conform biografiei sale realizate de Walter Isaacson.

Citește și