• Monedele au fost îngropate sub 15 centimetri de beton, deoarece proprietarii, care locuiesc în această casă de peste 10 ani, au crezut că au găsit un cablu electric obișnuit.
  • Un cuplu va fi mai bogat cu 250.000 de euro după ce a găsit monede de aur sub podeaua bucătăriei.
  • Proprietarii, care locuiesc în locuința detașată de peste 10 ani, au crezut că au găsit un cablu electric obișnuit.

Un cuplu din Yorkshire va fi mai bogat cu 250.000 de euro după ce a găsit monede de aur sub podeaua bucătăriei lor. Perechea anonimă a descoperit o cantitate remarcabilă de 264 de monede în proprietatea lor din secolul al XVIII-lea din satul Ellerby, North Yorkshire.

Cuplul își spărgea podeaua bucătăriei, pentru a o reface, când au dat peste monede vechi de 400 de ani, care erau umplute până sus într-o cutie de metal. Acestea au fost îngropate sub 15 centimetri de beton.

Proprietarii, care locuiesc în locuința detașată de peste 10 ani, au crezut că au găsit un cablu electric obișnuit. Cu toate acestea, odată ce au ridicat podeaua, au găsit o cană de aceeași mărime cu o cutie de Coca-Cola – dar plină cu monede valoroase.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Unele dintre monedele de aur datează din 1610 până în 1727 și acoperă domniile lui James I și Charles I și până la George I.

Cei doi au dorit o opinie profesionistă cu privire la descoperirea lor și au contactat rapid casa de licitații londoneză Spink & Son, care le-a vizitat casa și le-a oferit o analiză de specialitate cu privire la descoperirea lor.

După câteva cercetări, s-a descoperit că monedele aparțineau unei familii de negustori bogați și cu relații din Hull, Fernley-Maisters.

Familia Fernley-Maisters a fost importator și exportator de lemn, cărbune și minereu de fier, iar ultimele generații au fost membri ai Parlamentului la începutul anilor 1700. Monedele au fost colectate în timpul vieții lui Joseph Fernley și a soției sale Sarah Maister.

Joseph a murit în 1725, iar văduva sa, Sarah, a murit la vârsta de 80 de ani în 1745. Monedele au fost descoperite inițial în iulie 2019 și acum pot fi scoase oficial la licitație.

Se crede că monedele au o estimare totală combinată de 250.000 de euro. Licitatorul Gregory Edmund a declarat: „Aceasta este o descoperire fascinantă și extrem de importantă. Este extraordinar de rar ca tezaure de monede de aur englezești să ajungă vreodată pe piață.”

„Această descoperire de peste 260 de monede este, de asemenea, una dintre cele mai mari descoperiri arheologice înregistrate în Marea Britanie. A fost o descoperire cu totul întâmplătoare. Proprietarii relocau podeaua casei lor și au găsit un vas de mărimea unei cutii de Coca-Cola dietetică, plina de aur.”

Nu au pus mâna pe un detector de metale în viața lor. Ei doar refăceau podeaua și au crezut că este vorba de un cablu electric la început.