• Un director de la o companie se plânge că atribuțiile sale la locul de muncă au fost reduse drastic după ce a făcut o dezvăluire care ar fi trebuit să rămână ascunsă în urmă cu ceva ani.
  • Munca sa se rezumă la a mânca sandvișuri, a citi ziare și a face plimbări lungi, pentru care este plătit cu 122.195 euro pe an.
  • Din cauza asta, bărbatul a ajuns și în fața instanței.

Un director de la o companie feroviară din Dublin se plânge că atribuțiile sale la locul de muncă au fost reduse drastic după ce a făcut o dezvăluire care ar fi trebuit să rămână ascunsă în urmă cu ceva ani, potrivit Daily Mail.

Munca sa se rezumă la a mânca sandvișuri, a citi ziare și a face plimbări lungi, pentru care este plătit cu 122.195 euro pe an.

Bărbatul a ajuns în fața instanței

Dermot Alastair Mills a susținut în fața instanței că a fost sancționat de angajatorul său pentru că ar fi divulgat unele secrete în legătură cu compania unde lucrează, în 2014.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În apărare, compania de transport feroviar nu contestă faptul că Mills a făcut o dezvăluire protejată, însă spune că penalizarea lui nu are legătură cu asta.

În 2010, Dermot Alastair Mills a fost promovat și i s-a dat sarcina să se ocupe de bugetele companiei. Însă, după ce a semnalat câteva nereguli, Mills a început să fie „hărțuit” din toate părțile.

Inițial, i-a semnalat problemele directorului executiv al companiei de transport feroviar, apoi, văzând că nu se rezolvă nimic, a făcut acea dezvăluire ministrului Transporturilor.

Am început cu ceea ce părea a fi un mandat rezonabil în 2013 și 2014. Încet, dar sigur, a fost redus la nimic” , a declarat Mills.

După ce a făcut dezvăluirea, iar șefii săi au auzit despre acest lucru, Mills a fost forțat să se oprească din a-și mai face treaba, iar mai multe responsabilități i-au fost luate.

S-a plictisit să fie plătit cu 122.195 euro pentru a nu face nimic

Fie lucrez de acasă, fie merg la birou – două zile acasă, trei zile la birou” , a spus el Comisiei de Relații la Locul de Muncă în cadrul audierii.

Dacă merg la birou, intru la zece dimineața. Cumpăr două ziare și un sandviș. Apoi intru în birou, îmi pornesc calculatorul, mă uit la e-mailuri.

Nu primesc e-mailuri ce au legătură cu munca. Nu vorbesc nici cu colegii. Stau, îmi citesc ziarul, mănânc sandvișul. Dacă nu e nimic de făcut, plec acasă” .

Mills se plânge că s-a plictisit să fie plătit cu 122.195 euro pe an pentru a nu face nimic. Mai mult decât atât, acesta a mai declarat în fața instanței că angajatorul i-a pus piedică în a se forma de când a făcut dezvăluirea și de atunci, totul merge împotriva lui pe plan profesional.