• Americus Australis are peste 11.800 de carate și este unul dintre cele mai mari opale de calitate gemă existente.
  • Casa de licitații a declarat că piatra a fost descoperită în același câmp din Australia ca și opalul cunoscut sub numele de Olympic Australis.
  • Compania de licitații caută oferte minime de 125.000 de dolari în timpul licitației de duminică.

Un opal masiv va fi scos la licitație în Alaska. Un locuitor din Alaska a găsit unul dintre cele mai mari opale din lume și nu a ezitat să-l scoată la licitație. Înainte de asta, s-a documentat complet cu privire la proveniența sa.

Supranumită Americus Australius, bijuteria a fost expusă până în 1980 la evenimente. Ce spune Nick, organizator de licitații și evenimente despre asta.

„A scos din dulap acest impresionant opal de 12.000 de carate, alături de documente de proveniență care conturează întreaga sa istorie. Mi-a dat povestea familiei și suspiciunea s-a transformat rapid într-o realizare că avem de-a face cu ceva extrem de important”, a spus Nick Cline, organizator de licitații.

Opalul urmează să fie scos la licitație duminică, pe 20 februarie, cu o ofertă de deschidere stabilită la 125.000 de dolari.
Astfel de pietre pot fi recunoscute după nuanțele care se observă la lumină, susțin specialiștii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Conform casei de licitații, opalul, denumit „Americus Australis”, are peste 11.800 de carate și este unul dintre cele mai mari opale de calitate gemă existente. De asemenea, are o istorie îndelungată.

Cel mai recent, a fost păstrat într-un dulap de lenjerie într-o casă din Big Lake, la nord de Anchorage, de către Fred von Brandt, care exploatează aur în Alaska și a cărui familie are rădăcini adânci în domeniul pietrelor prețioase și al rocilor.

Opalul este mai mare decât o cărămidă și este rupt în două bucăți, ceea ce, potrivit proprietarului von Brandt, este o practică folosită cu zeci de ani în urmă pentru a dovedi calitatea de piatră prețioasă. Von Brandt a declarat că piatra se află în familia sa încă de la sfârșitul anilor 1950, când bunicul său a cumpărat-o de la un comerciant australian de opale pe nume John Altmann.

Compania de licitații caută oferte minime de 125.000 de dolari în timpul licitației de duminică, cu un preț de vânzare vizat între 250.000 și 350.000 de dolari.