• Un oraș superb și pitoresc din Italia oferă 25.000 de lire sterline oricui se mută acolo.
  • Orașul pitoresc și provincial Presicce din sud-estul Italiei oferă bani oricui, dacă este dispus să devină un nou vecin.
  • Oferta nu este încă definitivată, dar informațiile vor începe în curând să apară pe site-ul primăriei pentru cei interesați în următoarele săptămâni.

Un oraș superb și pitoresc din Italia oferă 25.000 de lire sterline oricui se mută acolo. Orașul pitoresc și provincial Presicce din sud-estul Italiei oferă bani oricui, dacă este dispus să devină un nou vecin. Potrivit CNN, oricine este dispus să își refacă viața în oraș primește această sumă generoasă, ca parte a strategiei consiliului local de a aduce sânge proaspăt și creativ.

Consilierul local Alfredo Palese a declarat: Există multe case goale în centrul istoric construite înainte de 1991, pe care am dori să le vedem reînviate cu noi locuitori.”

El a deplâns modul în care satul istoric, care a apărut în Evul Mediu și este plin de arhitectură și artă minunată”, se golește încet”. În cartierul abandonat se află frumoasele împrejurimi naturale din zona Salaento, care este așezată pe călcâiul cizmei Italiei. Plajele uimitoare cu nisip pudră și apele cristaline îi marchează țărmurile, scrie The Mirror.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Un drum de 15 minute cu mașina spre sud i-ar duce pe noii rezidenți la Santa Maria di Leuca – o zonă descrisă de Virgiliu în volumul său canonic, Eneida. Țărmul prezintă stânci stâncoase, presărate cu grote cavernoase.

Oferta nu este încă definitivată, dar informațiile vor începe în curând să apară pe site-ul primăriei pentru cei interesați în următoarele săptămâni. Pentru a se califica, potențialii cumpărători vor trebui probabil să achiziționeze proprietăți construite înainte de 1991 și să fie de acord să devină rezidenți cu normă întreagă. Cu 25.000 de dolari se poate cumpăra o casă de 500 de metri pătrați în sat.

Vom oferi până la 30.000 de euro persoanelor care doresc să se mute aici și să cumpere una dintre aceste locuințe abandonate”, a adăugat Palese. Finanțarea totală va fi împărțită în două: o parte va merge pentru a cumpăra o locuință veche și o parte pentru a o reamenaja, dacă este necesar.”

Satul își poate permite această ofertă generoasă după ce a fuzionat cu un oraș vecin în 2019. Presicce și Acquarica s-au unit pentru a crește populația la 9.000 de locuitori, iar procesul le-a adus o finanțare suplimentară.

După fuziune, conform legislației italiene, teritoriul nostru mai larg va fi binecuvântat cu mai multe fonduri publice, aproximativ 1 milion de euro pe an pentru câțiva ani înainte, pe care intenționăm să le investim pentru a revitaliza vechiul cartier”, a explicat Palese. Acesta este unul dintre numeroasele planuri puse la punct de primărie pentru a atrage noi rezidenți, inclusiv scutiri de taxe pentru noile afaceri și bonusuri pentru cuplurile care au copii în această localitate și pentru familii în general. Presicce a fost odată cunoscut ca orașul aurului verde” pentru livezile sale luxuriante de măslini.

Tipul originar din regiune era un ulei de măsline extravirgin de calitate superioară, care a devenit faimos în întreaga Renaștere. Satul era cunoscut, de asemenea, pentru vinul său bun, comerțul cu vite și producția de brânză. La acea vreme, mulți dintre localnici nu locuiau deloc în case. În schimb, își săpau case în peșteri în peisajul stâncos al regiunii. Iar sub Presicce a rămas un oraș subteran, care a devenit o atracție populară pentru turiști.