• Whitney Houston a devenit cea mai recentă legendă a muzicii căreia i se confiscă drepturile de autor.
  • Brookfield Asset Management a achiziționat aproximativ 60 de melodii scrise de Shannon Rubicam și George Merrill pentru o valoare estimată între 50 și 100 de milioane de dolari.
  • Potrivit rapoartelor FT, tranzacția include unele dintre cele mai bune melodii ale lui Houston scrise de cei doi.

Whitney Houston a devenit cea mai recentă legendă a muzicii căreia i se confiscă drepturile de autor, în timp ce această luptă continuă în întreaga industrie. Brookfield Asset Management a achiziționat aproximativ 60 de melodii scrise de Shannon Rubicam și George Merrill pentru o valoare estimată între 50 și 100 de milioane de dolari.

Potrivit rapoartelor FT, tranzacția include unele dintre cele mai bune melodii ale lui Houston scrise de cei doi, precum I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)” și How Will I Know”.

Acest anunț vine după ce Brookfield a anunțat că se va asocia cu firma de editare muzicală Primary Wave pentru a înființa un fond de 2 miliarde de dolari cu scopul de a cumpăra cea mai emblematică proprietate intelectuală muzicală din lume”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Expertul în muzică de la Enders Analysis, Alice Enders, a declarat pentru City A.M. că această tranzacție are sens perfect” pentru Brookfield, mizând pe faptul că clasicele” precum Whitney vor continua să fie difuzate pe serviciile de streaming și în cluburile de noapte. Titani ai investițiilor, precum Blackstone și Apollo, au intrat, de asemenea, în spațiul drepturilor de autor din domeniul muzical, considerându-le o modalitate nouă de a genera un flux de numerar consistent.

Firma de investiții în muzică Hipgnosis, care este susținută de Blackstone, deține sute de cataloage, cu peste 64.000 de melodii, de la artiști precum Fleetwood Mac, Neil Young, Shakira și 50 Cent. Casele de discuri precum Universal și Sony Music au intrat, de asemenea, în acest domeniu, achiziționând drepturile asupra melodiilor lui Elvis Presley și, respectiv, Bob Dylan.