• Un oraș izolat din Australia oferă un salariu uriaș și cazare gratuită unui medic de familie care dorește să se stabilească acolo.
  • În ciuda ofertei aparent atrăgătoare, nu au reușit să ocupe postul vacant.
  • Cei 600 de locuitori din Quairading au nevoie disperată de un medic de familie.

Un oraș izolat din Australia oferă un salariu uriaș și cazare gratuită unui medic de familie care dorește să se stabilească acolo. Quairading, un orășel din vestul Australiei, îi va oferi candidatului selectat un salariu de 804.831de dolari australieni și o casă cu patru dormitoare fără chirie.

În ciuda ofertei aparent atrăgătoare, nu au reușit să ocupe postul vacant. Orașul se află la 170 km est de Perth și resimte efectele unei penurii de medici de familie la nivel național. Cei 600 de locuitori din Quairading au nevoie disperată de un medic de familie, după ce au rămas fără unul luni întregi, mulți dintre ei temându-se că este un dezastru care stă să se întâmple.

Între timp, un oraș vecin a fost nevoit recent să își închidă definitiv cabinetul medical după ce nu a reușit să găsească un medic de familie înlocuitor. Nevoia de un medic de familie este atât de mare încât guvernul australian a intervenit și va oferi o sumă forfetară de 12.072 de dolari australieni dacă medicul de familie rămâne doi ani și de 23.095 de dolari australieni dacă rămâne cinci ani.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Președintele Quairading Shire, Peter Smith, a declarat pentru publicația australiană The West că consiliul nu va sta cu mâinile în sân când comunitatea are o nevoie atât de critică”.

„Dacă nu avem un doctor, nu vom avea o clinică medicală, apoi nu vom avea un spital, nu vom avea o farmacie și astfel va începe dispariția”, a spus el. Potrivit Asociației Medicale Australiene, Australia se va confrunta cu un deficit de aproape 11.000 de medici de familie până în 2031.

În perioada 2009-2019, cererea de medici a crescut cu peste 50%, datorită în parte îmbătrânirii populației. Quairading este situată în regiunea Wheatbelt și are un nivel relativ ridicat de precipitații, ceea ce a făcut din ea un centru de putere pentru agricultură. Regiunea Wheatbelt este sursa a aproape două treimi din producția de grâu a statului, dar în ultimii 20 de ani a suferit din cauza depopulării și a declinului sectorului agricol, lăsând în urmă multe orașe precum Quairading.