• Bucătarul-șef Alex Greene: „Costurile au scăpat de sub control”.
  • Deanes EIPIC e restaurantul emblematic, înființat de bucătarul nord-irlandez Michael Deane în anii 1990.
  • Deanes EIPIC a obținut prima sa stea Michelin la un an de la deschidere, sub numele de Deanes, în 1997.

După 26 de ani de funcționare, Deanes EIPIC, restaurant cu stele Michelin din Belfast, Irlanda de Nord, este nevoit să se închidă. Cunoscut în rândul travel vloggerilor, orice excursie în Belfast atrăgea și o vizită la acest restaurant pentru a oferi fanilor un review, însă va pune lacătul pe ușă până la sfârșitul anului 2023 pentru că este prea scump.

Deanes EIPIC se închide acum din cauza prețurilor prea mari pentru clienți, cât și pentru operatorii restaurantului. Proprietarii mai dau vina pe impactul Covid, Brexit și pe criza costului vieții. Bucătarul-șef Alex Greene spune: „Costurile au scăpat de sub control. EIPIC, în ansamblu, nu era un restaurant care să moară, dar oamenii au așteptări atunci când intră pe ușă. Costul de a veni în întâmpinarea acestei așteptări s-a dublat, a scăpat de sub control, iar noi nu putem dubla prețul”.

Meniurile de degustare de la EIPIC costă 100 de lire sterline, însă este vorba despre restaurantul emblematic al unui imperiu început de bucătarul nord-irlandez Michael Deane în anii 1990. A câștigat prima sa stea Michelin într-un an de la deschiderea ca Deanes în 1997. Prețurile ridicate sunt justificate. Este planificată o relansare cu un nou accent pe „valoarea prețului banilor”, promit proprietarii.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Citește și