• Procurorii DNA au efectuat o acțiune în flagrant ce a vizat-o pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș.
  • Soacra primarului ar fi intenționat să preia o firmă a mamei judecătoarei de caz, susțin sursele.
  • Schimbul acesta s-ar fi realizat cu o sumă ce ar varia între 50-100.000 de euro.

UPDATE

Sursele judiciare susțin că judecătoarea din completul care urma să-l judece pe primar a făcut denunțul la DNA, sesizând că la mama dânsei a venit soacra primarului ca să-i cumpere o firmă, respectiv un stand de vânzare.

În acel moment, procurorii DNA au intrat pe fir și au realizat mai multe înregistrări ambientale. În înregistrări, soacra primarului i-ar fi spus mamei judecătoarei că fiica sa, la soluționarea dosarului primarului, „în numele legii să fie mai blândă”.

În momentul când soacra lui Cătălin Cherecheș s-a prezentat la mama judecătoarei cu 50.000 de euro – procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

ȘTIRE INIȚIALĂ

DNA a prins-o în flagrant pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au efectuat o acțiune în flagrant ce a vizat-o pe soacra primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat în primă instanță într-un dosar de corupție al DNA.

Soacra primarului ar fi intenționat să preia o firmă a mamei judecătoarei de caz, susțin sursele, iar schimbul acesta s-ar fi realizat cu o sumă ce ar varia între 50-100.000 de euro.

Cătălin Cherecheș, primarul de Baia Mare, a fost acuzat într-un dosar al DNA că a luat mită 30.000 de lei, în aprilie 2016, dar primarul a susținut atunci că a fost vorba despre restituirea unui împrumut. Cătălin Cherecheș a fost arestat atunci, dar a candidat de după gratii și a ieșit primar din nou, cu 70% din voturi.

În februarie 2022, Cherecheș a fost condamnat în primă instanță, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată, decizia nefiind definitivă. De asemenea, instanța dispusese ca pe o perioadă de 4 ani, lui Cherecheș să i se interzică mai multe drepturi, inclusiv cel de a fi ales.

Pe 24 noiembrie 2023, peste 2 săptămâni, Cătălin Cherecheș urma să primească decizia definitivă în acest dosar DNA din partea judecătorilor Curții de Apel Cluj. În iunie acest an, Cătălin Cherecheș a anunțat că vrea să se reîntoarcă în PSD, partid în care a mai fost membru în două rânduri. Cătălin Cherecheș a mai fost membru PNCȚCD, PSD, UNPR și PNL.

Citește și