• Un studiu britanic a descoperit efectele pozitive ale poeziei în timpul pandemiei.
  • 51% dintre intervievați spun că poezia i-a ajutat să depășească izolarea.
  • Poezia a oferit speranță în viitor pentru 24 % dintre participanți.

Știi deja că numai poezia te poate face să vezi frumusețea lumii, iar acum studiile confirmă că versurile au și puterea de a vindeca singurătatea. Cercetările făcute de mai multe universități britanice au confirmat că oameni care au început să vorbească despre poezie în timpul pandemiei de COVID-19 i-au ajutat să-și controleze starea de anxietate.

Pandemia a fost o perioadă în care oamenii au suferit din cauza pierderii cuiva drag sau de singurătate, izolare. Cercetările făcute de două universități britanice au descoperit că mulți oameni care au început să împărtășească poezii, să discute și să scrie chiar poezii ca mijloc de a face față singurătății au experimentat un impact pozitiv demonstrabil asupra bunăstării lor.

Descoperirile s-au bazat pe un sondaj făcut cu ajutorul a 400 de persoane care arată că poezia i-a ajutat pe cei care se confruntau cu simptome comune de sănătate mintală, precum și pe cei care suferă de durerea pierderii cuiva. Studiul a fost realizat cu oameni cărora le place poezia, utilizatori înregistrați pe Poetryandcovid.com, care a fost arhivat și se găsește pe poetryandcovidarchive.com.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

51% au spus că scrierea și citirea poeziilor i-a ajutat să facă față sentimentelor de singurătate și izolare, jumătate dintre ei au reușit să își controleze anxietatea și depresia. Aproximativ o treime a considerat că interacțiunea cu acest site web de poezie i-a ajutat să se simtă mai puțin anxioși.

Citește și