• Atomo folosește curmale și semințe de floarea-soarelui în loc de boabe de cafea.
  • Un startup din Seattle își propune să reducă deșeurile și defrișările și alte efecte ale producției de cafea asupra mediului.
  • Suntory face o investiție de mai multe milioane de dolari în afacere.

Suntory Holdings Ltd., o companie producătoare de băuturi, a făcut o investiție de mai multe milioane de dolari într-o companie nou înființată care folosește curmale și semințe de floarea-soarelui în loc de boabe de cafea, scrie Bloomberg.

Suma exactă nu a fost dezvăluită, dar Atomo Coffee Inc., cu sediul în Seattle, a declarat joi că investiția va sprijini misiunea sa de a limita defrișările și alte efecte ale producției de cafea asupra mediului.

Industria cafelei este una dintre cele mai vulnerabile din lume la schimbările climatice. Plantele care produc boabe de arabica – cele mai răspândite la nivel mondial – se dezvoltă în regiuni răcoroase, cu sezoane ploioase și uscate distincte. Însă încălzirea globală determină reducerea acestor regiuni.

Recomandări

CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
CANADA, AFECTATĂ DE INCENDII
TELEGRAM SAU SIGNAL?

Atomo a declarat că instalația sa de procesare a ingredientelor din Coachella Valley, în sudul Californiei, va fi complet pusă în funcțiune săptămâna viitoare și va procesa anual până la 12 milioane de sâmburi de curmale obținute de la fermierii locali, devenind astfel cea mai mare fabrică de acest tip din lume. Atomo intenționează, de asemenea, să deschidă o prăjitorie în luna martie.

Parteneriatul reflectă obiectivul nostru de a reimagina industria cafelei pentru a fi atât plăcută, cât și ecologică”, a declarat directorul executiv al Atomo, Andy Kleitsch, într-un comunicat.

Produsul Atomo, care oglindește structura moleculară a cafelei convenționale și este preparat în același mod, va fi vândut prin parteneriate cu cafenele. Gumption Coffee din New York va fi primul magazin care va vinde zilnic Atomo începând cu luna decembrie.

Citește și