• Cel mai mare token digital din lume a scăzut cu până la 2,7% luni și se tranzacționa la 33.531 de dolari la ora 10:28 la Londra.
  • Majoritatea monedelor virtuale majore au fost sub presiune în weekend, iar starea de spirit negativă s-a prelungit luni.
  • Recentul declin al Bitcoin plasează criptomoneda în pericol de a ieși ferm din intervalul în care se tranzacționează în 2022.

Bitcoin se îndreaptă spre niveluri văzute ultima dată în iulie 2021, ca parte a unei retrageri mai ample a criptomonedelor, pe fondul unei îndepărtări globale de investițiile mai riscante.

Cel mai mare token digital din lume a scăzut cu până la 2,7% luni și se tranzacționa la 33.531 de dolari la ora 10:28 la Londra. Al doilea cel mai mare, Ether, a pierdut până la 4,6%. Majoritatea monedelor virtuale majore au fost sub presiune în weekend, iar starea de spirit negativă s-a prelungit luni. Acțiunile din Asia și Europa au scăzut și ele, indicatorul Nikkei coborând cu 2,5%, iar indicele Stoxx Europe 600 cu 1,2%.

Înăsprirea politicii monetare pentru a combate inflația galopantă și diminuarea lichidităților îndepărtează investitorii de activele speculative de pe piețele globale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Având în vedere temerile legate de creșterea inflației, majoritatea investitorilor au adoptat o abordare de reducere a riscurilor și au vândut acțiuni și criptomonede deopotrivă, pentru a reduce riscurile”, a declarat directorul executiv al Vauld, Darshan Bathijaun, exchange de criptomonede cu sediul în Singapore.

Vânzarea de luni a fost răspândită în tot universul criptomonedelor, Cardano scăzând cu 8,4%, iar Polkadot cu 6,7%, arată datele adunate de Bloomberg.

Creșterea ratelor dobânzilor dă de gândit investitorilor individuali și instituționali cu privire la perspectivele pieței cripto, potrivit lui Edul Patel, director executiv al Mudrex, o platformă de investiții cripto, bazată pe algoritmi.

Tendința de scădere va continua probabil în următoarele zile”, a spus el, adăugând că Bitcoin ar putea testa nivelul de 30.000 de dolari.

Simbolul ar atinge cel mai scăzut nivel din iulie 2021 dacă va slăbi sub 32.970 de dolari. Scăderea de 27% a Bitcoin în 2022 se compară cu o retragere de peste 10% a obligațiunilor și acțiunilor globale și cu un avans de 2,5% al aurului.

Recentul declin al Bitcoin plasează criptomoneda în pericol de a ieși ferm din intervalul în care se tranzacționează în 2022, inversând complet cea mai recentă cursă ascendentă care a dus tokenul la un record de aproape 69.000 de dolari în noiembrie.