• Segmentul Apple Services a generat 23,87 miliarde de dolari, în creștere cu 14,2%, pentru trimestrul încheiat la 30 martie.
  • Vânzările în regiunea Greater China, au scăzut cu 8% în perioada respectivă.
  • Consiliul de administrație al Apple a autorizat un program suplimentar de răscumpărare până la 110 miliarde de dolari din acțiunile ordinare ale companiei.

Afacerea de servicii a Apple a înregistrat o creștere de două cifre în primele trei luni ale anului 2024 – pentru a atinge un nou record -, dar activitatea principală a gigantului tehnologic în domeniul iPhone a suferit un declin, iar compania a înregistrat o scădere continuă a vânzărilor în China, conform Variety.

Segmentul Apple Services a generat 23,87 miliarde de dolari, în creștere cu 14,2%, pentru trimestrul încheiat la 30 martie, depășind previziunile analiștilor de 23,12 miliarde de dolari. Pentru trimestrul din iunie, Apple se așteaptă să înregistreze o creștere de două cifre în domeniul serviciilor, similară cu ratele înregistrate în ultimele două trimestre. Segmentul serviciilor include servicii de abonament precum Apple TV+, Music, Arcade și iCloud; App Store, Apple Pay și Card; publicitate și plăți de la Google pentru căutare. În toamna anului trecut, Apple a majorat prețul Apple TV+ la 9,99 dolari/lună în SUA, de la 6,99 dolari anterior.

Vânzările în regiunea Greater China a companiei, care include Hong Kong și Taiwan, au scăzut cu 8% în perioada respectivă, la 16,4 miliarde de dolari.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Per ansamblu, Apple a ieșit cu puțin peste estimările analiștilor. Compania a raportat venituri de 90,8 miliarde de dolari, în scădere cu 4,3%, și un venit net de 23,6 miliarde de dolari (1,53 dolari pe acțiune), în scădere cu 2,2%, pentru trimestrul din martie 2024. Wall Street se aștepta ca gigantul tehnologic să înregistreze venituri de 90,04 miliarde de dolari și un profit pe acțiune de 1,50 dolari pentru această perioadă, care reprezintă al doilea trimestru al anului fiscal 2024.

Consiliul de administrație al Apple a autorizat un program suplimentar de răscumpărare până la 110 miliarde de dolari din acțiunile ordinare ale companiei – cel mai mare program de răscumpărare din istoria sa. De asemenea, compania a declarat un dividend în numerar de 25 de cenți pe acțiune, în creștere cu 4%, plătibil pe 16 mai. Apple avea 162,3 miliarde de dolari în numerar, echivalente de numerar și titluri de valoare tranzacționabile la sfârșitul trimestrului.

Citește și