• După patru ani de pauză, Salonul auto de la Paris și-a redeschis luni porțile, în prezența președintelui francez Emmanuel Macron.
  • Mulți dintre cei mai importanți producători auto din Europa – inclusiv Volkswagen, Mercedes-Benz și BMW – nu au participăt la eveniment.
  • Și Dacia a lansat, la Paris, noul concept Dacia Manifesto.

Organizat o dată la doi ani cu o pauză forțată de pandemie, Salonul auto de la Paris și-a deschis luni
porțile, cu o ediție care pune accent pe noile modele de mașini electrice.

Președintele Emmanuel Macron a fost cel care a dat startul show-ului auto, printre modele de mașini din China și fără giganții germani care au spus pas evenimentului – inclusiv Volkswagen, Mercedes și BMW.

„Am decis imediat după criza COVID, și mai ales astăzi, să investim și să reinvestim la nivel european, la nivel de țară. în planul „Franța 2030” , unde 5 miliarde de euro vor fi alocați pentru sectorul auto.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ceea ce contează pentru noi este să încurajăm cetățenii noștri să-și schimbe vehiculele și să aleagă din ce în ce mai mult vehiculele hibride sau electrice, în special electrice la prețuri accesibile vehicule.” , a declarat președintele Franței.

Jeep s-a numărat printre companiile auto prezente la Paris. Prin urmare, și-a prezentat primul SUV full-electric numit Avenger. Are 156 CP și 400 km autonomie. Noul model este disponibil deja pentru pre-comandă, iar primele exemplare vor ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor. (VO2)

O altă noutate de la auto show Paris este conceptul celor de la Alpine – un monopost alimentat
cu hidrogen. Exoticul numit Alpenglow pare că vine printre noi direct din viitor.

Și Dacia a lansat, la Paris, noul concept Dacia Manifesto. Are tracțiune integrală, propulsie electrică și echipamente specializate pentru ieșirile în natură.