• Scăderile vin în contextul în care se prefigurează o recesiune globală
  • Doar trei acţiuni creşteau la Bursa de la Bucureşti cu jumătate de oră înainte de închiderea pieţei
  • Panica generată de coronavirus a șters 6 trilioane de dolari de pe bursele internaționale

Indicii bursieri din Statele Unite au marcat scăderi severe pentru a şaptea zi la rând astăzi, pe fondul temerilor cu privire la o recesiune globală cauzată de epidemia de coronavirus.

La o oră şi jumătate de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, referinţa S&P 500 scădea cu cu 3%, indicele Dow Jones pierdea peste 900 de puncte (-3,5%), în timp ce indicele sectorului tehnologic Nasdaq Composite scădea cel mai puţin, doar 2,3%.

Evoluţia vine după ce investitorii europeni au urmat tendinţa din pieţele asiatice şi au vândut în panică. Preţul aurului, considerat activ sigur, a scăzut şi el, în condiţiile în care investitorii s-au refugiat în obligaţiuni.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Randamentul obligaţiunilor suverane ale SUA ating minime istorice

Pe acest fond, randamentele obligaţiunilor suverane ale SUA, văzute pe scară largă ca cel mai sigur activ din lume, au scăzut până la valori minime record şi se apropiau de 1%.

Principalele pieţe europene au scăzut cu 4-5% astăzi, una din cele mai severe scăderi din ultimele decenii.

Pariurile sunt acum că banca centrală a SUA, Rezerva Federală, va reduce ratele dobânzilor luna viitoare, iar alte bănci centrale majore vor urma exemplul în încercarea de a evita o recesiune globală.

Contagiunea a lovit şi Bursa de la Bucureşti care se apropie de nivelul de 9.000 de puncte. Cu jumătate de oră înainte de închidere, indicele principal BET scădea cu 4,2% în ceea ce se profigurează cea mai severă depreciere zilnică de la prăbuşirea din decembrie 2018 cauzată de OUG 114/2018.

Doar trei acţiuni marcau creştere vineri la bursa locală, respectiv titlurile Prodplast, ale operatorului bursier BVB şi acţiunile Prefab.

Coronavirus: Țara care închide școlile până în aprilie. Saudiții interzic pelerinii

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a anunţat azi că toate şcolile din ţară vor fi închise până în luna aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus Shinzo Abe a informat că următoarele două săptămâni sunt critice în ceea ce priveşte numărul de infectări Japonia a înregistrat peste 200 de cazuri de infectare cu coronavirus Premierul Japoniei, Shinzo […]

Read more