• Warner Music a semnat primul contract de înregistrare din istorie cu o vedetă virtuală.
  • Autorii avatarului sunt criticați pentru „sexualizarea unui corp asemănător unui copil”.
  • Cântăreața virtuală a strâns până acum peste 400.000 de urmăritori pe Instagram.

Casa de discuri Warner Music a semnat primul contract de înregistrare din istorie cu prima vedetă pop virtuală dotată cu inteligență artificială, este vorba despre Noonoouri, scrie Forbes.

Noonoouri a apărut prima dată pe piață ca influencer, în 2018. În același an, a semnat un contract cu Dior, mai târziu, a semnat și cu Saint Laurent. Așadar, este cunoscută și în lumea modei.

Cântăreața virtuală a strâns până acum peste 400.000 de urmăritori pe Instagram. Noonoori urmează acum să lanseze primul ei single Dominoes, care a strâns deja peste 60.000 de vizualizări pe YouTube. La crearea piesei de debut a participat și DJ-ul și producătorul german Allen Farben.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Cine a creat Noonoouri

Creatorul lui Noonoouri este designerul german Joerg Zuber, care deja a primit critici pentru „sexualizarea avatarului care are corpul unui copil” în noul videoclip. Pe Youtube găsești zeci de comentarii în acest sens. Chiar și părinții își exprimă îngrijorarea cu privire la „hipersexualizarea” personajelor din metaverse.

În acest context, Sindicatul Muzicienilor din Marea Britanie a cerut controale legislative mai stricte asupra noilor tehnologii, citând AI ca o amenințare potențială a industriei muzicale.

Citește și: