• Greg Abel va fi noul lider la Berkshire Hathaway.
  • Investitorii dezbat planul de succesiune și au păreri divergente.
  • Abel va gestiona 189 de miliarde de dolari „cash”, pe lângă acțiuni.

Warren Buffet mai are de îndeplinit o tranzacție: să lase imperiul pe mâinile cuiva de încredere. La venerabila vârstă de 93 de ani, miliardarul și filantropul american este gata să dea mai departe cheile de la Berkshire Hathaway.

Cine este urmașul lui Warren Buffet și care este misiunea lui acum?

Este vorba de Greg Abel, în vârstă de 61 de ani. El a fost desemnat succesorul lui Warren Buffett pentru conducerea Berkshire Hathaway. Abel, care a fost Vicepreședinte al operațiunilor de non-asigurări la Berkshire, este recunoscut pentru expertiza sa în sectorul energetic, având o carieră impresionantă care a început la Berkshire Hathaway Energy în 1992.

Sub conducerea sa, divizia de energie a Berkshire a înregistrat creșteri semnificative, fapt care i-a adus recunoașterea și încrederea lui Buffett.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Care vor fi principalele probleme pentru Greg Abel ca viitor CEO?

Pe lângă ștacheta lăsată sus de Buffet, Abel se confruntă cu provocarea de a gestiona un portofoliu diversificat și extrem de valoros, evaluat la 360 de miliarde de dolari, precum și rezerve de cash de aproape 189 de miliarde de dolari. De asemenea, el trebuie să navigheze prin complexitățile legale și de piață, în special în ceea ce privește problemele de succesiune și așteptările acționarilor.

Cum îl văd acționarii pe succesorul lui Warren Buffet?

Acționarii Berkshire Hathaway au reacții diverse în privința succesiunii lui Warren Buffett. Deși unii sunt încurajați de expertiza și realizările lui Greg Abel, alții își exprimă îngrijorarea cu privire la capacitatea sa de a gestiona un portofoliu atât de vast și complex. În plus, există speculații privind rolurile pe care le vor avea Todd Combs și Ted Weschler, actuali gestionari ai unei porțiuni din investițiile Berkshire, și modul în care acest lucru va influența strategia de investiții a companiei.

Abel are acum misiunea de a menine încrederea investitorilor și de a asigura o tranziție lină care să păstreze valorile și performanța financiară stabilite de Buffett.

Citește și: