• Cea de-a 80-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția începe astăzi.
  • Adam Driver își promovează la Veneția noul film „Ferrari”, în regia lui Michael Mann.
  • Priscilla Presley este așteptată la Festivalul de Film de la Veneția la premiera filmului „Priscilla”.

Cea de a 80-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția începe astăzi, în ciuda grevei actorilor și a scenariștilor de la Hollywood. Ediția de anul acesta se deschide cu filmul italian de acțiune Comandante, care a înlocuit titlul inițial-Challengers, lungmetraj cu Zendaya în rol principal. Din cauza grevelor actorilor, acesta nu a putut fi promovat la Veneția.

Directorul Festivalului de la Veneția, Alberto Barbera, a dat startul evenimentului cu următoarea întrebare: „Trăim cu adevărat un moment instoric interesant?”. Criticul de film italian a continuat spunând că aceste dificultăți și incertitudini zguduie industria cinematografică. Chiar dacă anul acesta nu a reușit să facă aproape imposibilă organizarea festivalului de film, Alberto spune că grevele vor avea un uriaş impact negativ asupra următorului sezon de lansări și premii.

„Aş fi surprins dacă nu i-aş vedea pe David Fincher, Bradley Cooper şi Sofia Coppola concurând pentru Oscar în acest an”, a mai spus Alberto Barbera, critic de film.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

La Veneţia sunt adeseori lansaţi marii favoriţi pentru Oscaruri, iar opt dintre ultimele 11 premii Oscar pentru regie au revenit unor cineaşti ale căror filme şi-au făcut debutul la acest festival, inclusiv „La La Land” în 2016.

Un film biografic aşteptat cu nerăbdare este „Ferrari”, regizat de Michael Mann, cu Adam Driver în rolul magnatului italian Enzo Ferrari şi cu Penelope Cruz în rolul soţiei sale. „Ferrari” este o producţie independentă, nefiind realizată de unul dintre marile studiouri de la Hollywood, iar actorii din distribuţie au primit permisiunea sindicatului american de a promova acest film.

Citește și: