• Pe 15 martie vezi în premieră în cinematografele din România filmul „Sleeping Dogs”
  • Filmul îl are în rol principal pe Russell Crowe, și este regizat de Adam Cooper.
  • „Sleeping Dogs” este inspirat din romanul „The Book of Mirrors” scris de Eugen Chirovici.

Pe 15 martie vezi în premieră în cinematografele din România filmul „Sleeping Dogs”. Producția de la Hollywood îl are în rol principal pe Russell Crowe și este regizat de Adam Cooper. Filmul este bazat pe romanul „The Book of Mirrors” scris de Eugen Ovidiu Chirovici.

Autorul explică procesul prin care a trecut pentru ca povestea să fie ecranizată. „Spre deosebire de mediul literal românesc, unde autorul lucrează direct cu editura care îl publică, în Occident, în special în lumea anglosaxonă, există un intermediar care se numește agent literal. Acesta este practic un impresar al autorului și, în momentul în care acesta vinde manuscrisul, îl trimite în același timp unor agenții specializate în căutarea acelor cărți care au calitățile cinematice necesare și se pretează ecranizării,” explică Eugen Chirovici. „Asta s-a întâmplat și cu manuscrisul „The Book of Mirrors”. Drepturile de ecranizare au fost vândute unui consorțiu reprezentat de 4 producători. Publicul larg află abia acum. Eu știam deja de vreo 8 ani de zile că urmează să se facă filmul,” mai spune acesta.

Eugen Chirovici explică de unde a venit denumirea pentru peliculă. „Sleeping Dogs înseamnă amintiri extrem de neplăcute pe care mai bine le lași să doarmă. Câinii au tendința să te muște în momentul în care îi trezești prost din somn, de acolo această expresie,” spune autorul.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Citește și: