• Marvel Comics a decis să oprească vânzarea și producția de benzi desenate în limba rusă, în semn de protest față de atrocitățile comise de armata Rusiei în Ucraina.
  • Cei de la Marvel au decis să își suspende colaborarea cu editurile rusești pe termen nelifmitat, conform canalului de Telegram al Rugeek.
  • Marvel a trimis deja mai multe scrisori partenerilor din Rusia cărora le-a transmis că nu va mai publica nimic sub licență proprie în țara condusă de Vladimir Putin.

Marvel Comics a decis să oprească vânzarea și producția de benzi desenate în limba rusă, în semn de protest față de atrocitățile comise de armata Rusiei în Ucraina.

Activitatea Marvel va fi sistată pe termen nelimitat, conform unor informații făcute publice de unele edituri, desi nu există nicio poziție oficială.

Potrivit oopstop.com nu a existat momentan un anunț oficial din partea Marvel și nici nu se face referire la benzile desenate sau alte produse sub sigla Marvel care au fost deja lansate în limba rusă și în Rusia.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Fondată la începutul anilor 1940, compania Marvel s-a făcut remarcată prin benzile desenate realizate de Stan Lee și Steven Dikto. Printre cele mai populare personaje se numără  Spider-Man, Pantera Neagră, X-Men, Cei Patru Fantastici, Captain America, Thanos, Deadpool, Daredevil, Venom, Thor, Hulk sau Iron Man.

Franciza a fost cumpărată în 2009 de The Walt Disney Company pentru suma de 4.24 de miliarde de dolari, o mișcare care a pus pe gânduri fanii vechi ai Marvel. Potrivit statisticilor, există aproximativ 37.000 de benzi desenate Marvel. În SUA, țara unde benzile desenate sunt cel mai căutate, aproximativ 2% dintre americani au declarant că citesc zilnic benzi desenate, în timp ce 58% au mărturisit că nu au văzut în viața lor o astfel de revistă. Rusia este, de asemenea, o piață de desfacere pentru acest tip de produse, conform datelor oficiale.

Chiar dacă rușii ar prefera în special benzi desenate japoneze, Marvel Comics se afla pe piața rusă de o perioadă lungă de timp. Pentru colecționari, benzile desenate au ajuns să valoreze milioane de dolari, cele mai scumpe benzi desenate din istorie fiind Flash Comics #1 – $450,000, X-Men #1 – $492,937.50, Batman #1 – $567,625.00., Detective Comics #27 – $1,075 Million, Amazing Fantasy #15 – $1.1 Million, Action Comics #1 – CGC 8.5 – $1.5 Million, Action Comics #1 – CGC 9.0 – $3.2 Million.