• Pisicile pot apărea în continuare în meniu în zonele rurale, deși autoritățile au interzis această practică.
  • Creșterea iepurilor nu este un lucru obișnuit în Vietnam.
  • Sculpturi de pisici au apărut în spațiile publice din întreaga țară înaintea Anului Nou Lunar.

În timp ce China, Japonia și alte țări din Asia de Est se pregătesc să sărbătorească duminică începutul Anului Lunar al Iepurelui, vietnamezii vor face o excepție, întâmpinând în schimb Anul Pisicii.
Nu există nicio explicație oficială pentru momentul și motivul pentru care vietnamezii au ales pisica în locul iepurelui.

O altă diferență mai mică în celebrările, de altfel aproape identice, ale ciclului de 12 ani al zodiacului chinezesc este adoptarea de către Vietnam a omniprezentului bivol de apă în Anul Boului. Ngo Huong Giang, un cercetător cultural din Hanoi, a declarat că unul dintre motivele pentru care s-a optat pentru pisică ar putea fi faptul că termenul pentru iepure în sistemul de ordine astrologică chinezesc se pronunță mao” în mandarină, care sună similar cu cuvântul vietnamez pentru pisică. De asemenea, creșterea iepurilor nu este un lucru obișnuit în Vietnam. Ceea ce este sigur este că vietnamezii nu sunt dispuși să își schimbe tradiția.

Nu are aceeași putere ca o pisică”, a spus despre iepure un locuitor din Hanoi, Ngo Quy Dung, în timp ce nota cu mândrie că s-a născut în urmă cu 60 de ani, în Anul Pisicii. Un alt locuitor din Hanoi, Nguyen Kim Chi, în vârstă de 64 de ani, a fost de acord.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Pisica pare mai mai mai maiestuoasă pentru că seamănă și cu un mic tigru”, a spus ea, în timp ce făcea fotografii lângă o statuie mare de pisică din Parcul Central din capitală. Sculpturi de pisici au apărut în spațiile publice din întreaga țară înaintea Anului Nou Lunar, împreună cu o multitudine de amulete și gadgeturi cu pisici puse în vânzare la tarabele stradale.

Unele cafenele își țin pisicile în localurile lor pentru a atrage clienții. Pentru majoritatea vietnamezilor, pisica este un prieten de familie ferm care ajută la protejarea culturilor și a alimentelor de rozătoare, alungând în același timp spiritele rele și aducând noroc, a declarat cercetătorul Giang. În ciuda acestui fapt, pisicile pot apărea în continuare în meniu în zonele rurale, deși autoritățile au interzis această practică.