• Sibiu folosește o tehnică specială de toaletare pentru copacii de pe o anumită stradă
  • Prin „pollarding”, copacii prind o formă dreptunghiulară
  • Primăria nu vrea ca arborii să se atingă de cablurile de curent
  • Măsura va fi impusă pe str. Oțelarilor, Sibiu, unde sunt 40 de copaci

Așa copaci nu vezi în fiecare zi.
Primăria din Sibiu folosește în premieră o tehnică specială de toaletare a arborilor, numită „pollarding”, prin care copacii prind o formă dreptunghiulară. De ce? Pentru că vor ca arborii să fie departe de cablurile de curent, de casele oamenilor și ca să evite creșterea rădăcinilor, care pot afecta clădirile, trotuarele și asfaltul.

Dar asta se va întâmpla doar pe una din străzile din Sibiu, unde sunt plantați 40 de copaci.
„Tehnica se va aplica celor 40 de arbori de pe str. Oțelarilor, scopul fiind acela de a menține arborii la o anumită dimensiune și distanță față de rețelele de utilități aeriene și față de fronturile caselor și pentru a evita extinderea rădăcinilor care pot provoca daune imobilelor, trotuarelor și carosabilului.”, transmite Primăria Municipiului Sibiu.

Ca să ajungă la această formă, pe coroana arborilor va fi montat un cadru din bambus, cu rol de șablon. Ce face acesta? Ghidează forma copacului în următorii ani.

Care sunt reacțiile?

Comentariile răutăcioase nu au întârziat să apară: „Arată urât, dar poate se vor bucura copiii sa vadă copaci ca în Minecraft.”, spune o persoană în comentariile postării de pe Facebook. „Seamănă cu capul președintelui”, consideră altul. Lucrările au început de azi și sunt realizate de Asociația Română de Arboricultură.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ


Între timp în București, câteva sute de oameni au semnat o petiție prin care se opun unui nou traseu STB în cartierul Cotroceni. Localnicii spun că majoritatea caselor din zonă sunt vechi, iar traficul crescut ar putea avea un impact negativ asupra lor.

Citește și