Beneficiile orelor de religie. Ce a învățat un elev de 13 de ani: „Trebuie să ne respectăm și să ne iubim”

  • Orele de religie dezvoltă latura emoţională a copilului. Prin aceste ore, el învaţă să fie mai iubitor, mai respectos şi integru.
  • Mario are 13 ani, iar ora de religie l-a învăţat să îşi respecte şi să îşi iubească părinţii.
  • „Am învăţat că trebuie să ne iubim semenii şi am mai învăţat, la ora de religie, că trebuie să ne respectăm unii pe alţii şi să ne iubim”, a spus Mario, elev.

Mario nu este singurul care consideră ora de religie utilă. Despina este clasa a-IX-a şi spune că ora de religie i-a dat curaj.

„În primul rând, ora de religie, biserica nu doar ne învaţă despre iubirea faţă de Iisus, ne învaţă despre iubirea faţă de aproapele nostru. Aş putea spune că iubirea necesită o anumită conduită, un comportament, o iubire pe care o demonstrăm prin sinceritate, respect şi încredere acordată persoanelor de lângă noi”, a spus Despina Modolici, elevă.

Profesorii de religie, la rândul lor, depun mult efort la ore. Ei încearcă să le insufle copiilor încă de mici cât de importante sunt principiile morale.

Julieta, de exemplu, este profesoră de relgie de 28 de ani

„Ora de religie este o valoare. Copiii nu regăsesc nicăriei altundeva, în sistemul de educaţie, valori aşa cum găsesc la ora de religie. Aş putea să vă spun că la ora de relgie copilul învaţă să fie bun, în primul rând. Nicio disciplină nu învaţă bunătatea”, a spus Julieta, profesoară de religie.