• Un remake german al clasicului ,,All Quiet on the Western Front” a fost marele câștigător al Premiilor Academiei Britanice de Film de duminică, triumfând în mai multe categorii cheie.
  • ,,All Quiet on the Western Front” este marele favorit al galei după ce a primit a primit un număr record de nominalizări.
  • A câștigat pentru scenariu adaptat, film care nu este în limba engleză, regie pentru Edward Berger, cinematografie, sunet și coloană sonoră originală.

Cineastul german Edward Berger, regizorul peliculei All Quiet on the Western Front” , a câştigat premiul pentru pentru regie duminică seara la Londra, în cadrul celei de-a 76-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA), potrivit Reuters.

În aceeaşi categorie au mai concurat: Martin McDonagh (,,The Banshees of Inisherin”), Park Chan-wook (,,Decision To Leave”), Daniel Kwan/Daniel Scheinert (,,Everything Everywhere All At Once”), Todd Field (,,Tár”), Gina Prince-Bythewood (,,The Woman King”).

,,All Quiet on the Western Front” este marele favorit al galei după ce a primit a primit un număr record de nominalizări – 14. Produs de Netflix, este o ecranizare a romanului omonim publicat în 1928 de scriitorul german Erich Maria Remarque şi denunţă ororile Primului Război Mondial din perspectiva unui tânăr soldat german.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

În 2022, cineasta neozeelandeză Jane Campion, regizoarea filmului „The Power of the Dog”, a câştigat premiul pentru regie.

Gala din acest an a premiilor BAFTA, care se desfăşoară la această oră la Royal Festival Hall din Londra, este prezentată de actorul britanic Richard E. Grant, după ce anul trecut, maestră de ceremonii a fost actriţa australiană Rebel Wilson.