• Prințul Harry, Ducele de Sussex, a lucrat la cartea sa cu romancierul american J.R. Moehringer.
  • Volumul de memorii al prințului Harry, care a ținut prima pagină a ziarelor, s-a vândut în 1,6 milioane de exemplare numai în Statele Unite.
  • Editura britanică a anunțat săptămâna trecută că Spare” s-a vândut în 400.000 de exemplare în Marea Britanie în toate formatele.

Cartea Spare” a prințului Harry s-a vândut în peste 3,2 milioane de exemplare în întreaga lume după doar o săptămână de la publicare și se va număra probabil printre cele mai bine vândute memorii din toate timpurile.

Penguin Random House a anunțat joi că volumul de memorii al prințului Harry, care a ținut prima pagină a ziarelor, s-a vândut în 1,6 milioane de exemplare numai în Statele Unite. Este o cifră comparabilă cu vânzările din prima săptămână a unor blockbustere precum A Promised Land” al fostului președinte Barack Obama și Becoming” al fostei prime doamne Michelle Obama, care s-a vândut în peste 17 milioane de exemplare de la apariția sa în 2018.

Editura britanică a anunțat săptămâna trecută că Spare” s-a vândut în 400.000 de exemplare în Marea Britanie în toate formatele – hardback, e-book și audio – în prima zi de apariție. Vânzările totale anunțate pentru Spare” sunt pentru edițiile tipărite, audio și digitale pe principalele piețe de limbă engleză: SUA, Marea Britanie, Canada și Australia. Cartea a apărut în alte 15 limbi și sunt așteptate ediții în alte 10 limbi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Spare” poate stabili recorduri pentru non-ficțiune, dar nicio carte din istorie nu se apropie de ritmul ultimului roman al lui Harry Potter, Harry Potter și Talismanele Morții”, care în 2007 s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare în primele 24 de ore.

Prințul Harry, Ducele de Sussex, a lucrat la cartea sa cu romancierul american J.R. Moehringer, care a ajutat, de asemenea, la scrierea aclamatei cărți Open” a lui Andre Agassi și este autorul cărții The Tender Bar”, o carte de memorii adaptată de George Clooney într-un film în care joacă Ben Affleck.