• Prințul Harry a împărtășit multe detalii șocante despre familia regală în cartea sa de memorii.
  • Autobiografia a devenit de atunci cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din istorie.
  • Cartea susține că prințul William l-a atacat pe Harry în timpul unei confruntări la Nottingham Cottage.

Prințul Harry a sugerat că familia regală i-ar putea mulțumi „peste cinci sau zece ani”, după ce a făcut numeroase dezvăluiri șocante despre familia regală britanică și relația sa strânsă cu presa în cartea sa de memorii.

Cartea ducelui de Sussex a fost lansată pe 10 ianuarie, fiind vândută în peste 1,4 milioane de exemplare în Marea Britanie, SUA și Canada în ziua lansării. Autobiografia a devenit de atunci cea mai rapid vândută carte de non-ficțiune din istorie.

De la relația sa conflictuală cu fratele său, prințul William, până la luptele sale după moartea mamei sale, Diana, în 1997, prințul Harry nu s-a abținut atunci când și-a scris memoriile. De exemplu, cartea susține că prințul William l-a atacat pe Harry în timpul unei confruntări la Nottingham Cottage din cauza soției sale, Meghan Markle, după ce a numit-o pe Meghan „dificilă”, „nepoliticoasă” și „abrazivă”.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

El a mai afirmat că fratele său mai mare și cumnata sa, Kate Middleton, l-au încurajat să poarte uniforma nazistă, pentru care a primit reacții negative majore. Harry a spus chiar că, după ce s-a născut, tatăl său, Regele, i-a spus regretatei Prințese de Wales că sosirea lui Harry a fost minunată deoarece acum i-a dat un moștenitor și o rezervă, ceea ce înseamnă că „munca lui era gata”. În ciuda afirmațiilor șocante, Prințul Harry a susținut că familia sa i-ar putea mulțumi într-o zi pentru că a expus mecanismele interne ale familiei regale și ale monarhiei.

Într-un nou interviu pentru The Telegraph publicat pe 13 ianuarie, jurnalista Bryony Gordon scrie că Harry „acceptă că orice șansă de reconciliere” cu familia sa „este puțin probabilă în acest moment”.

El a declarat: „Ceea ce am realizat este că nu-ți faci prieteni, mai ales în cadrul familiei tale, pentru că toată lumea a învățat să accepte acea traumă ca parte a vieții. Cum îndrăznești, ca individ, să vorbești despre asta, pentru că asta ne face pe toți să ne simțim foarte inconfortabil? Așa că, ce-i drept, s-ar putea să nu mă placi pe moment, dar poate îmi vei mulțumi peste cinci sau zece ani”.