• Pe 11 ianuarie, mai mulți utilizatori au avut cartea Prințului Harry pe WhatsApp datorită pirateriei.
  • Marea problemă a acestei situații este că librăriile britanice au anunțat că au redus costul cărții cu 50%.
  • Cartea prințului Harry este legată de seria de critici ale acestuia la adresa familiei regale, a presei tabloide britanice, a certurilor dintre părinți și frați.

Pe 11 ianuarie, mai mulți utilizatori au avut cartea Prințului Harry pe WhatsApp datorită pirateriei. Povestea ducelui de Sussex a devenit virală în ultimele zile, dar, în realitate, ar fi trebuit să iasă la vânzare pe 10 ianuarie, deși în unele librării din Madrid a fost pusă în vânzare pe 5.

Cartea a fost vândută mai devreme din cauza unei erori și a unei neglijențe a editurii Plaza & Janés, iar ca urmare, o parte din conținut a început să circule în mass-media și pe rețelele de socializare. Pentru a înrăutăți situația, copia a apărut piratată pe WhatsApp în limba spaniolă, fără filigrane și în alte limbi.

Marea problemă a acestei situații este că librăriile britanice au anunțat că au redus costul cărții cu 50%, în timp ce pe Amazon Spania aceasta continuă să fie vândută la prețul de 21,75 de euro din cauza legii prețului fix.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

El Confidencial a contactat Plaza & Janés în legătură cu scurgerea electronică, care a răspuns că „acest PDF a ajuns la noi prin diferite canale și lucrăm cu Cedro și Linkbusters pentru a urmări fișierul. La întrebarea dacă va afecta vânzările, răspunsul este da, în măsura în care pirateria afectează întregul sector în general și lansările majore în special, și mai ales una ca aceasta, care a generat atât de mult interes”.

Cartea prințului Harry este legată de seria de critici ale acestuia la adresa familiei regale, a presei tabloide britanice, a certurilor dintre părinți și frați, a rasismului, a sexismului și a omniprezenței lui Lady Di.