• Fântâna arteziană care adăpostește Carul lui Apollo a fost restaurată.
  • Zeul este pregătit pentru jocurile muzicale din parcul Regelui Soare.
  • Echipele de la Castel au vrut să fie gata pentru JO24.

Celebrul car al lui Apollo și-a regăsit locul în inima grădinilor Palatului Versailles după un an și jumătate de restaurare. Statuile care decorează fântâna arteziană arată din nou exact așa cum i s-a dezvăluit pentru prima dată Regelui Soare, Ludovic al XIV-lea.

Restaurarea a început în decembrie 2022. Echipele de la castel anunțaseră că restaurarea este urgentă.
Ultima restaurare a rezervorului datează de acum mai bine de un secol, unele crăpături erau inevitabile.
Una câte una, cele treisprezece statui ale Fântânii lui Apollon au fost demontate și duse la aproximativ douăzeci de kilometri de Versailles, în inima prestigioasei turnătorii Coubertin, unde au fost curățate cu grijă, straturile vechi de aur au fost îndepărtate iar statuile au fost apoi repoleite.

Iar în urma cu câteva zile, piesele celebrei fântâni au început să se întoarcă, una cate una, în parcul de la Versailles Carul lui Apollo, una dintre cele mai frumoase fântâni din Versailles , este acum gata, în toată splendoarea sa, exact asa cum a aparut in ochii lui Regelui Soare. Jocurile muzicale, care încep aici o data cu venirea primăverii pot să înceapă, în sunetul calm al fântânilor arteziene, exact așa cum au fost văzute în urma cu 350 de ani de Regele Soare și Curtea sa.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și